Ga naar de inhoud
Inval op vier plekken

Twee aanhoudingen in onderzoek naar verboden pedovereniging Martijn

De inval in de woning in Hengelo.

In een onderzoek naar de verboden pedofielenvereniging Martijn zijn twee mannen aangehouden. In Haarlem is een 75-jarige man opgepakt op verdenking van het bezit van kinderporno. In Hengelo is een 32-jarige man aangehouden vanwege voorbereidingshandelingen voor seksueel misbruik van kinderen, meldt het Openbaar Ministerie.

De twee personen zijn aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar de mogelijke voortzetting van de pedoclub, wat RTL Nieuws eind vorig jaar na een undercoveronderzoek onthulde

Inval woning

De politie zocht vandaag op vier woonadressen naar bewijsmateriaal. Het gaat om woningen van verdachten in Hengelo, Arnhem, Haarlem en Lelystad. Daarbij is beslag gelegd op mobiele telefoons, computers en andere zogeheten gegevensdragers.

Volgens lokale media is het huis dat in Hengelo is doorzocht het huis van een van de oud-bestuursleden van Martijn, Marthijn U. Het OM wil dat niet bevestigen. Hij is in ieder geval niet aangehouden en was niet bereikbaar voor commentaar.

De vereniging Martijn is in 2014 door de Hoge Raad verboden en ontbonden, omdat de leden seksuele relaties tussen volwassen en kinderen verheerlijkten en propageerden. In juni vorig jaar werd aangifte gedaan omdat voormalige bestuurders de vereniging zouden voortzetten.

Oud-leden
Undercover bij Martijn:
Oud-leden verboden pedoclub Martijn in besloten kring verder, OM start onderzoek