Ga naar de inhoud
Seksueel wangedrag

Slachtoffer Kaj van der Ree: 'Hij vroeg me m'n kleding uit te doen'

Laiza kwam met Van der Ree in contact toen ze 14 was en hij in de twintig. Beeld © Screenshot

Twee vermeende slachtoffers van presentator Kaj van der Ree hebben hun verhaal gedaan in RTL Boulevard. Van der Ree zou de twee toen ze minderjarig waren seksueel getinte foto's hebben gestuurd en hen hebben aangezet hetzelfde te doen. Hij was toen in de twintig.

Afgelopen vrijdag bleek dat Van der Ree in chatgesprekken om naaktfoto's zou hebben gevraagd en naaktfoto's hebben gestuurd naar meisjes die toen 13, 14 en 15 jaar oud waren. In RTL Boulevard vertellen twee van hen dat ze destijds fans van hem waren en dat hij hen via sociale media benaderde.

Videochatten

Een van hen vertelt anoniem dat ze met Van der Ree in contact kwam nadat hij een comment had geplaatst onder haar Instagram-post. Dat was toen ze 13 of 14 jaar was en hij 23.

Kaj
Lees ook:
Kaj van der Ree maakt excuus voor wangedrag: 'Domme fouten gemaakt'

De twee gingen vervolgens videochatten via Skype. Dat contact kreeg al snel een seksuele lading. "Er werd me steeds gevraagd of ik m'n kleding uit wilde trekken. Of ik m'n shirt wilde uittrekken en of ik aan m'n borsten wilde zitten. Daar trok hij zich dan op af, en daar voelde ik me heel erg oncomfortabel bij."

Naaktfoto's

"Op een gegeven moment begint hij met naaktfoto's sturen en zegt: ik wil er wel wat voor terug", vervolgt ze. "Dan voel je je op die manier best wel gedwongen om dat dan ook maar te doen." 'Heel erg manipulerend', noemt ze hem. "Hij geeft je het gevoel alsof je het hem een soort van verschuldigd bent."

Ex
Lees ook:
Ex Kaj van der Ree 'onwijs in shock' door beschuldigingen

Een ander vermeend slachtoffer, Laiza, kwam met Van der Ree in contact toen ze een DM van hem kreeg op Twitter. Zij was toen 14, hij in de twintig. Ook zij gingen videochatten. "Op een gegeven moment vroeg hij op Skype tijdens een videochat of ik m'n kleding wilde uitdoen", vertelt ze. "Hij trok zelf z'n kleding uit en liet z'n geslachtsdeel zien."

Mentale schade

Hij stuurde haar ook foto's van zijn geslachtsdeel. "Met z'n lichaam erbij, dus je zag ook z'n tatoeages. Je ziet duidelijk dat hij het is." 

RTL:
Lees ook:
RTL: 'Geen nieuwe opdrachten meer voor Kaj van der Ree'

De twee slachtoffers zijn inmiddels volwassen en zeggen nog iedere dag problemen te ondervinden van hun vergaande contact. "Het heeft best wel wat mentale schade aangericht", vertelt de vrouw die anoniem wil blijven. "Ik ben me best wel smerig gaan voelen in m'n eigen lichaam. Ik voel me misbruikt."

'Domme fouten'

Van der Ree heeft bevestigd seksueel getinte chats te hebben gestuurd en zegt daar spijt van te hebben. Hij spreekt in een persoonlijke verklaring van 'domme fouten'. BNNVARA, waar hij een radio- en televisieprogramma presenteerde, heeft de samenwerking met Van der Ree opgezegd. Ook bij RTL zal Van der Ree niet meer te zien zijn.

Slachtoffers Kaj van der Ree vertellen hun verhaal bij RTL Boulevard

08:43
Twee vermeende slachtoffers van Kaj van der Ree vertellen bij RTL Boulevard hun verhaal.