6000 burpees

Silvana deed 24 uur burpees om koala's te redden: 'Zit de rest van de middag in bad'

19 januari 2020 14:25 Aangepast: 20 januari 2020 12:29
Silvana net nadat ze klaar was. Beeld © Esselien de Groot

Gisteren om 12.00 uur maakte Silvana Hoeberichts (29) haar eerste burpee op haar fitnessmat en ze is er pas net vanaf gestapt. 24 uur en meer 6000 burpees later, is ze gebroken. "Al mijn gewrichten doen pijn."

Ze deed de heftige fitness-oefening om geld in te zamelen voor de dieren, inwoners en brandweerlieden in Australië. Door hevige bosbranden is daar veel schade aan natuur en woningen.

'Voel alle gewrichten'

Een burpee is een intensieve combinatie-oefening die gebruikt wordt bij fitness. Je begint staand, maakt een squat, brengt je handen naar de grond, springt in een plankpositie en vanuit de plank druk je jezelf op. Daarna spring je terug in de squatpositie en doe je alles opnieuw.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Silvana doet al 20 uur burpees voor koala's: 'Knieën doen pijn'

"Alles doet zeer", vertelt Silvana nadat ze van de mat is gestapt. "Lopen gaat lastig, ik heb overal spierpijn en andere pijntjes en ik voel al mijn gewrichten: mijn knieën, heupen, polsen."

Donaties

Maar het is gelukt. Na 24 uur bikkelen werd ze overweldigd met champagne, knuffels en bloemen. "Het was fantastisch. De laatste twintig minuten zijn er vijftig mensen bij me komen staan om te helpen. Ik huilde al toen de laatste minuten ingingen, toen de nummers Earth Song van Michael Jackson en The Final Countdown werden gedraaid had ik het helemaal niet meer."

Silvana tijdens haar burpees. Silvana tijdens haar burpees.

Silvana hoopte 2400 euro op te halen. Aan het begin van de oefening stond de teller al op 2600 euro en tijdens de burpees stroomde meer geld binnen. De 3000 euro heeft ze ruimschoots gehaald.

Geld voor koala's

"En het wordt meer, want de kapster heeft voor 10 euro mensen geknipt en meer dan 200 euro gedoneerd. Een barman heeft een pot op de bar gezet waar aan het einde van de avond 200 euro inzat, er is een bingo georganiseerd. Morgen ga ik de balans opmaken." Het geld gaat naar het Koala Hospital, dat verbrande koala's verzorgt.

Voorlopig gaat Silvana tijdens het fitnessen geen burpees meer doen. "Ik heb er een licht trauma aan overgehouden", grapt ze. "De rest van de middag ga ik in bad liggen en eten. Ik weet nog niet of het de snackbar, Burger King of pizzeria wordt."

Bekijk hier de laatste 20 minuten:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore