Vracht uit Zuid-Amerika

Werknemers op Schiphol gepakt na smokkel van 102 kilo cocaïne

18 januari 2020 09:44 Aangepast: 18 januari 2020 10:12
Schiphol (archieffoto).

Twee medewerkers van een bedrijf op Schiphol zijn gearresteerd op verdenking van drugssmokkel. De douane vond in april 2019 grote hoeveelheden cocaïne in een vracht uit Zuid-Amerika. In dat onderzoek kwamen de twee naar voren.

Het ging om 102 kilo coke, verstopt in dozen. De 39-jarige verdachte uit Almere en de 53-jarige verdachte uit Lelystad zijn aangehouden door het Cargo Harc-team Schiphol. Dat is een samenwerkingsverband van Douane, FIOD en Koninklijke Marechaussee.

Woningen doorzocht

De woningen van de verdachten zijn inmiddels doorzocht. Daarbij zijn veel luxe goederen in beslag genomen, waaronder twee auto's en tientallen tassen van de merken Gucci, Louis Vuitton en Chanel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opgepakte KLM-piloten ontkennen smokkel 80 kilo cocaïne

De mannen zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijven langer vastzitten voor verder onderzoek.

Smokkel tussen bananen

Eerder deze week onderschepte de douane 921 kilo cocaïne in de haven van Vlissingen. De drugs zaten verstopt in een container tussen bananen. Er werden geen aanhoudingen verricht. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Megavangst in haven Vlissingen: 921 kilo cocaïne tussen bananen

Hoeveel kost cocaïne?

Prijzen variëren met de hoeveelheid die iemand koopt. Dealers betalen lagere prijzen dan gebruikers. Zo kost een kilo onversneden cocaïne 35.000 tot 38.000 euro.

Een gebruiker betaalt meestal tussen de 50 tot 60 euro per gram voor versneden cocaïne. Versneden cocaïne bestaat uit 60 procent pure cocaïne.

Bron: Jellinek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore