Jongen (16) gewond

Meisjes van 13 en 14 aangehouden na steekpartij 's-Gravenzande

17 januari 2020 15:08 Aangepast: 17 januari 2020 15:17
(Archieffoto) Beeld © ANP

De politie in 's-Gravenzande heeft twee meisjes van 13 en 14 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Ook werd een 16-jarige jongen uit Honselersdijk aangehouden.

Een 16-jarige jongen uit 's-Gravenzande raakte door de steekpartij gewond. Hij moest naar het ziekenhuis. Misschien komen er nog meer aanhoudingen, zegt de politie.

Toedracht onduidelijk

De politie kreeg gisteravond een melding van de steekpartij in het Oranjepark. Korte tijd later konden de 16-jarige verdachte en de twee meisjes worden aangehouden. De toedracht is nog niet duidelijk. De politie roept getuigen op zich te melden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Steekwapens gevonden bij tieners: 'Ik heb er geen woorden voor, u wel?'

De politie ziet de laatste tijd steeds meer ernstige incidenten met steekwapens waarbij tieners zijn betrokken. Een kleine greep:

  • In Drachten worden jongens van 14 en 15 verdacht van het doodsteken van een jongen van 16
  • In Hoofddorp werden afgelopen maand twee minderjarigen aangehouden die een 64-jarige man zouden hebben omgebracht die aan het pinnen was
  • Zaterdag werd in Rotterdam een 17-jarige jonge aangehouden in verband met een steekincident bij het ROC Mondriaan in Den Haag, een dag eerder

'Hou je kind in de gaten'

De incidenten waren vorige week aanleiding voor een Amsterdamse wijkagent om op Instagram te laten weten hoe bezorgd hij is. Daarbij stond een foto van steekwapens die bij tieners in beslag waren genomen. De politieman riep ouders op beter te controleren waar hun kinderen mee bezig zijn.

"Weet u wat u kind doet buiten op straat?", schreef de agent. "Weet u waar ze mee bezig zijn op de telefoon (want hoe denkt u dat ze hier aan komen?)... Vraagt u uw kind wel eens wat hij/zij (voornamelijk hij) in zijn jaszak of rugtas heeft zitten?"

Stille tocht voor doodgestoken Roan (16)

In Drachten namen duizenden mensen begin deze maand deel aan een stille tocht voor hun plaatsgenoot Roan. Twee tieners worden verdacht van betrokkenheid bij zijn dood.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore