'Kille moordenaar'

23 jaar cel voor afrekening waar zoontje slachtoffer getuige van was

17 januari 2020 14:20 Aangepast: 17 januari 2020 14:27
Het slachtoffer werd bij zijn auto (half verborgen achter de politieauto) doodgeschoten. Beeld © Mizzle Media

De rechter heeft Gideon G. tot 23 jaar cel veroordeeld voor de moord op Vincent Jalink in 2016. Hij schoot Jalink dood voor de ogen van diens toen 9-jarige zoontje.

De uitspraak van de rechter komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. Het woog in de eis zwaar mee dat een kind getuige was van de moord en dat G. eerder was veroordeeld voor het beramen van een nooit uitgevoerde moordaanslag in Heemskerk. Voor de rechter noemden de aanklagers G. een professionele en kille moordenaar.  

De aanleiding voor de liquidatie is volgens het OM dat Jalink een miljoen euro in handen kreeg om te investeren in cocaïne, maar twee maanden later nog niets had geleverd. Daarna zou hij ernstig zijn bedreigd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Crimineel voor ogen zoontje doodgeschoten in Diemen

De 38-jarige Jalink was bekend als ondernemer en organisator van grote feesten. Maar naast zijn legale werk hield hij zich ook regelmatig bezig met criminele activiteiten. Hij was een bekende van de politie en werd onder andere veroordeeld voor het witwassen van crimineel geld. 

Jalink werd in 2016 bij zijn huis opgewacht door Gideon G. en twaalf keer beschoten terwijl hij in zijn auto zat. G. richtte het pistool ook nog korte tijd op het zoontje van Jalink, maar die is niet geraakt. Jalink raakte zwaargewond en is op straat nog gereanimeerd. Later overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Jochie ziet hoe zijn vader vermoord wordt

Verschillende buurtbewoners waren in 2016 getuige van de moord op Vincent Jalink

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore