Ga naar de inhoud
Huren of kamperen

Overnachten in Zandvoort tijdens Formule 1? Dat kan vanaf 180 tot 20.000 euro

Max Verstappen op het Circuit Park Zandvoort. Beeld © ANP

Zandvoort maakt zich op voor de Formule 1. Met nog vier maanden te gaan, wordt de omvang van het evenement steeds duidelijker. Tijdens het raceweekend worden dagelijks ruim 100.000 bezoekers verwacht. En die mensen zullen ergens moeten overnachten.

In Zandvoort zelf kan dat in een tentje op een evenementencamping of zelfs in een luxe villa. Maar de komst van het mega-evenement biedt Zandvoorters ook de mogelijkheid om hun eigen huis tijdens het weekend voor een mooie prijs te verhuren. 

Makelaarskantoor 

Genoeg inwoners maken hier gebruik van en een speciaal bedrijf helpt hierbij. "We zijn er voor de Zandvoorters, maar ook voor de toeristen die komen", vertelt Lenna van den Haak van GP-RentaHome. "Wij hebben meerdere objecten te huur. Dat varieert van een kleine studio tot grote villa."

De bedragen verschillen enorm. Zo kun je tijdens het raceweekend een appartement huren vanaf 350 euro, maar ook een complete villa voor 20.000 euro. 

'Worden
Lees ook:
'Worden badgasten geweerd?' Strandtenteigenaren vol vragen voor komst Formule 1

Zo verhuurt Anouk Vermeulen bijvoorbeeld haar luxe historische villa in hartje Zandvoort. "Het is eigenlijk net zoals vroeger, toen verhuurden de inwoners ook al hun huizen aan toeristen in de zomer en woonden ze zelf in het tuinhuis achter het huis." 

Kostenplaatje

Vermeulen vindt het evenement een mooie kans voor Zandvoort. "We kunnen laten zien hoe gastvrij we zijn, al is het financiële plaatje natuurlijk ook wel leuk." Over de huurprijs praat ze liever niet, maar we moeten toch denken aan 'minimaal 6000 euro voor het weekend.' 

Zo
Lees ook:
Zo moet Circuit Zandvoort er uit komen te zien voor de Dutch Grand Prix

Bezoekers die minder geld te besteden hebben kunnen terecht op een van de evenementencampings. Zo wordt golfbaan The Dunes door Dutch GP zelf tijdelijk omgebouwd tot een grote camping met plek voor 4500 mensen. De kosten per persoon zijn 950 euro voor een weekend, maar dan krijg je wel een entreeticket voor drie dagen erbij. 

Daarnaast ontstaan er ook particuliere initiatieven, zoals Camping33. "We gaan een camping neerzetten op de plek van het Kennemersportpark, een oud voetbalveld", zegt initiatiefnemer Suzanne Janssen. Om hier te overnachten ben je minimaal 180 euro kwijt per persoon. "We hebben plek voor 1800 slapers, maar je moet wel zelf een ticket hebben." 

Vergunningen

De vergunningen voor de campings zijn overigens nog niet rond. De gemeente Zandvoort laat weten dat daar eind januari meer duidelijkheid over komt.

Deze bocht maakt circuit Zandvoort uniek: 'Dit kennen de coureurs niet'

01:23