Morgen kort geding

Advocaten van Van Laarhoven: 'Hij is te zwak voor de gevangenis'

16 januari 2020 16:18
Johan van Laarhoven

Johan van Laarhoven is te zwak om naar de gevangenis te gaan. Dat zeggen zijn advocaten. De coffeeshopeigenaar is nu onderweg naar Nederland, en het Openbaar Ministerie wil dat hij vanavond meteen na aankomst naar de gevangenis in Vught gaat. Maar daar proberen zijn advocaten een stokje voor te steken.

Morgen dient een kort geding waarin de advocaten van coffeeshopeigenaar Johan van Laarhoven willen dat zijn straf direct wordt opgeschort. Met het kort geding willen ze afdwingen dat de voormalige Tilburgse coffeeshophouder accurate medische zorg krijgt.

Witwassen

Van Laarhoven is op dit moment onderweg naar Nederland, nadat hij in Thailand een jarenlange celstraf uitzat wegens witwassen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Broer Johan van Laarhoven ongelooflijk blij: 'We kunnen niet wachten'

De resterende straf mag hij in Nederland uitzitten, maar volgens zijn advocaten is hij daar nu niet toe in staat.

Daarom had de verdediging van Van Laarhoven het ministerie van Justitie en Veiligheid gevraagd om de straf op te schorten. Het ministerie gaat daar niet in mee, zegt de advocaat van Van Laarhoven.

Hartproblemen

"Vanwege de complexiteit van zijn ziektebeeld, kan hij niet behandeld worden in het penitentiair ziekenhuis. Dat moet gewoon in een academisch ziekenhuis", stelt advocaat Geert-Jan Knoops. Van Laarhoven zou onder meer zijn galblaas moeten laten verwijderen en lijden aan hartproblemen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pedro zat in de Thaise gevangenis: 'De eerste twee jaar waren vreselijk'

Van Laarhoven zit op dit moment in het vliegtuig op weg naar Nederland. Hij werd in 2014 gearresteerd in Thailand, waar hij aanvankelijk werd veroordeeld tot 103 jaar voor het witwassen van geld dat werd verdiend met de verkoop van wiet in zijn coffeeshops.

Hij en zijn vrouw, die ook werd veroordeeld, zaten beiden al 5,5 jaar in een Thaise gevangenis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe Van Laarhoven in de cel belandde: ruim vijf jaar in de hel van Bangkok

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore