Loopt nu met prothese

Amputatie na horrortackle, maar Trienko krijgt geen compensatie

16 januari 2020 09:39 Aangepast: 16 januari 2020 20:34
Beeld © RTL Nieuws

In 2005 werd Trienko Smit bij een voetbalwedstrijd zo hard onderuit geschopt, dat zijn been later geamputeerd moest worden. Vijftien jaar lang hoopte hij op financiële compensatie, maar ook van het gerechtshof krijgt Smit nu nul op het rekest.

Vijftien jaar geleden speelde Trienko met zijn amateurclub FVV tegen VV Muntendam. Het noodlot sloeg toe toen hij scoorde, de 3-2. Bij de tackle die op hem gemaakt werd, raakte de man uit het Groningse Hoogezand zwaar geblesseerd. Zo erg dat zijn onderbeen afgezet moest worden. 

Zijn leven veranderde drastisch na het moment. Niet alleen kon hij niet meer voetballen, door zijn situatie liep hij ook inkomsten mis. Sinds het afzetten van zijn onderbeen loopt hij met een prothese.

Vijftien jaar lang hoopte Smit daarom op compensatie, maar het kwam er nooit van. In 2016 spande hij met zijn advocaat Arvin Kolder een rechtszaak aan tegen de verzekeraar van zijn tegenstander. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voetballer Trienko moet onderbeen missen na brute tackle: 'Het bot stak eruit'

De rechtbank oordeelde toen dat de sliding niet onrechtmatig was en dat de tegenspeler niets kon worden verweten. Smit had, kortom, gewoon domme pech gehad.  

Smit nam geen genoegen met de uitspraak en bleef vechten voor zijn zaak. Maar nu vangt hij dus ook bot bij het hof. Kolder overweegt nog om in cassatie te gaan bij de Hoge Raad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tranen en gebeden na horrortackle: Gomes vandaag onder het mes

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore