Ruim 80 kilo

Drie Nederlanders vast in Argentinië na cokevondst in vrachttoestel

15 januari 2020 23:06 Aangepast: 16 januari 2020 07:17
Archieffoto van het type toestel waar de Nederlanders in vlogen. Beeld © iStock

Drie Nederlanders die vlogen op een vrachttoestel van Martinair Cargo zijn in Argentinië aangehouden. Aanleiding is de vondst van ruim 80 kilo cocaïne.

Bij de arrestatie zijn in totaal zeven mannen aangehouden, onder wie de piloot en enkele bemanningsleden. Ze vlogen in een vliegtuig dat was gecharterd door Martinair Cargo, dat onder Air France-KLM valt.

KLM bevestigt aan RTL Nieuws dat er ruim 80 kilo coke is aangetroffen op het internationale vliegveld Ezeiza bij Buenos Aires. Volgens de Argentijnse krant La Nacion gebeurde dit kort voordat de vlucht via Ecuador en Miami naar Amsterdam zou vliegen. De douane kreeg bij de arrestatie steun van ruim vijftig agenten en vijf speurhonden.

De coke was verstopt in het ruim van het vliegtuig. De coke was verstopt in het ruim van het vliegtuig.

Volgens de Argentijnse krant Clarín zou de vlucht onder meer polopaarden hebben vervoerd. Ook meldt de krant dat er een achtste verdachte op de vlucht zou zijn. 

Via Brazilië

Het vliegtuig was via São Paulo in Brazilië naar Argentinië gevlogen. De Argentijnse autoriteiten onderzoeken of de drugs in Argentinië of Brazilië aan boord van het toestel zijn gebracht. KLM geeft aan mee te werken aan verder onderzoek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

4418 kilo cocaïne onderschept in Uruguay: 'Grootste slag tegen drugshandel ooit'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore