Ultimatum verstreken

Politie deelt foto en naam verdachte explosie Urk

15 januari 2020 09:50 Aangepast: 11 februari 2020 07:46
De schade in het huis op Urk was immens. Beeld © Politie

De politie op Urk heeft de identiteit bekendgemaakt van een 23-jarige man. Hij wordt ervan verdacht in november een zwaar explosief in een huis te hebben gegooid. Door die ontploffing hadden doden kunnen vallen, zegt de politie.

De politie had gisteren al aangekondigd de identiteit van de man bekend te maken als hij zich niet voor vanochtend zou melden. Het gaat om de tweede verdachte in deze zaak. Eerder werd al een 28-jarige man uit Urk aangehouden.

De explosie was op zondag 3 november in een huis aan de Golfoploop op Urk. Het gezin (vader, moeder en twee kinderen van 9 en 7) heeft enorm veel geluk gehad omdat de slaapkamerdeuren dicht waren, meldde de politie eerder. Was dat niet zo geweest, dan waren er mogelijk doden gevallen.

Bert van H.

De politie heeft onder andere via Instagram een foto verspreid van de verdachte. Op de website van de politie staat een tweede foto. Het gaat om de 23-jarige Bert van H.. "De uiterlijke kenmerken van de verdachte kunnen afwijken van de foto's. De mogelijkheid bestaat onder andere dat hij nu een kaalgeschoren hoofd heeft."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onbekenden blazen voordeur eruit met vuurwerk in Urk

Mogelijk sprake van vergissing

De politie denkt dat de daders zich vergist hebben in het huis. De avond ervoor had een ander Urks echtpaar een donkere VW Golf gezien met achterin dozen waarin mogelijk (illegaal) vuurwerk zat. Het echtpaar maakte daarvan melding bij de politie.

"Gelukkig is niemand gewond geraakt", meldt de politie op Instagram. "De ouders en kinderen zijn met de schrik vrijgekomen. Het huis heeft wel enorme schade."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore