Ultimatum verstreken

Politie deelt foto en naam verdachte explosie Urk

15 januari 2020 09:50 Aangepast: 15 januari 2020 11:14
De schade in het huis op Urk was immens. Beeld © Politie

De politie op Urk heeft de identiteit bekendgemaakt van een 23-jarige man. Hij wordt ervan verdacht in november een zwaar explosief in een huis te hebben gegooid. Door die ontploffing hadden doden kunnen vallen, zegt de politie.

De politie had gisteren al aangekondigd de identiteit van de man bekend te maken als hij zich niet voor vanochtend zou melden. Het gaat om de tweede verdachte in deze zaak. Eerder werd al een 28-jarige man uit Urk aangehouden.

De explosie was op zondag 3 november in een huis aan de Golfoploop op Urk. Het gezin (vader, moeder en twee kinderen van 9 en 7) heeft enorm veel geluk gehad omdat de slaapkamerdeuren dicht waren, meldde de politie eerder. Was dat niet zo geweest, dan waren er mogelijk doden gevallen.

Bert van Horssen

De politie heeft onder andere via Instagram een foto verspreid van de verdachte. Op de website van de politie staat een tweede foto. Het gaat om de 23-jarige Bert van Horssen. "De uiterlijke kenmerken van de verdachte kunnen afwijken van de foto's. De mogelijkheid bestaat onder andere dat hij nu een kaalgeschoren hoofd heeft."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onbekenden blazen voordeur eruit met vuurwerk in Urk

Mogelijk sprake van vergissing

De politie denkt dat de daders zich vergist hebben in het huis. De avond ervoor had een ander Urks echtpaar een donkere VW Golf gezien met achterin dozen waarin mogelijk (illegaal) vuurwerk zat. Het echtpaar maakte daarvan melding bij de politie.

"Gelukkig is niemand gewond geraakt", meldt de politie op Instagram. "De ouders en kinderen zijn met de schrik vrijgekomen. Het huis heeft wel enorme schade."

View this post on Instagram

Politie roept verdachte Urk op zich te melden Plaats delict:Urk De politie maakt de identiteit van de tweede verdachte van de explosie in een woning aan de Golfoploop op Urk bekend. De man heeft niet gereageerd op een oproep om zich zelf te melden. Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier. Omschrijving Op zondag 3 november werd een gezin opgeschrikt door een enorme explosie in hun woning aan de Golfoploop op Urk. Een zwaar explosief was door onbekenden naar binnen gegooid en in de hal van het huis beland. Hier ontplofte het explosief. Gelukkig is niemand gewond geraakt. De ouders en kinderen zijn met de schrik vrijgekomen. Het huis heeft wel enorme schade. Vermoedelijk is het gezin slachtoffer geworden van een wraakactie die voor iemand anders was bedoeld. De afgelopen maanden heeft de politie uitgebreid onderzoek gedaan en media-aandacht besteed aan de zaak. Op 17 december 2019 werd een 28-jarige man van Urk aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Tweede verdachte De identiteit van een tweede verdachte is bekend bij de politie, maar deze persoon is nog niet aangehouden. De politie heeft de man opgeroepen om zich bij ons te melden. De man heeft geen gevolg gegeven aan het gestelde ultimatum. Daarom maken we nu zijn identiteit bekend. Verdachte Naam: Bert van Horssen Leeftijd: 23 Uiterlijke kenmerken: blanke huidskleur, normaal postuur, blauwe ogen, donkerblond haar en een opvallend litteken op het voorhoofd. De uiterlijke kenmerken van de verdachte kunnen afwijken van de foto's. De mogelijkheid bestaat onder andere dat hij nu een kaalgeschoren hoofd heeft. Help mee met politieonderzoek Heeft u informatie over het incident? Of weet u meer over de mogelijke verblijfplaats van Bert van Horssen? Dan komt de politie graag met u in contact. Vul onderstaand meldformulier in of bel de opsporingstiplijn 0900 6070. Anoniem melding doen kan ook via Meld Misdaad Anoniem.

A post shared by Politie Noordoostpolder / Urk (@politienopurk) on

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`