Bizar toeval

Winnaar Miljoenenjacht die alles moest inleveren bij deurwaarder, krijgt prijs alsnog

14 januari 2020 17:51 Aangepast: 15 januari 2020 18:05
Linda de Mol, presentatrice van Miljoenenjacht Beeld © Roy Beusker

Een 71-jarige man die vorig jaar maart 270.000 euro won in het tv-programma Miljoenenjacht, krijgt het prijzengeld alsnog op zijn rekening gestort. Een Duitse bank had beslag laten leggen op het volledige bedrag, maar de rechtbank Overijssel stelde prijswinnaar Frederik vandaag in het gelijk.

"Na jaren strijden, ben ik dolblij dat de rechtbank mij vandaag in het gelijk heeft gesteld", reageert de dolblije Frederik (volledige naam bekend bij de redactie).

"Jaren strijden is eindelijk beloond. De andere partij: de Duitse Volksbank moet ruim 196.000 euro overmaken op mijn rekening."

Een voorlichter van de rechtbank in Overijssel bevestigt het goede nieuws voor de  gepensioneerde Twentenaar: "'De rechter heeft vanmiddag besloten dat meneer recht heeft op het prijzengeld. De Volksbank moet dat geld aan hem overmaken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bizar toeval kost Miljoenenjacht-winnaar 270.000 euro: 'Ik blijf strijden'

Bizar toeval

In maart 2018 won Twentenaar Frederik 270.000 euro bij het tv-programma Miljoenenjacht van Linda de Mol. Na aftrek van de belasting blijft daar zo'n 189.000 euro van over.

Het geluk was van korte duur. Want vanwege enorm toeval, bleek in het publiek ook de deurwaarder te zitten. Die handelde in opdracht van de Duitse Volksbank; de Twentenaar had op dat moment een geschil met die bank.

Geen cent van het geld  

Omdat de deurwaarder direct beslag legde op het prijzengeld, kreeg Frederik tot op de dag van vandaag geen cent van het prijzengeld op zijn rekening. Er volgden meerdere rechtszaken waarin het gerechtshof in Arnhem de Twentenaar in het gelijkstelde.

Maar omdat de Volksbank steeds weer in hoger beroep ging, zag de Twentenaar niets van het prijzengeld. 

Frederik liet het er niet bij zitten; hij startte drie weken geleden wederom een kort geding bij de rechtbank in Almelo. Vandaag oordeelde de rechter dat de Twentenaar wel degelijk recht heeft op het prijzengeld; de Duitse Volksbank ruim 196.000 euro moet overmaken: het prijzengeld plus rente. 

Eerst zien, dan geloven 

Een kleine slag om de arm is er nog wel: "De tegenpartij kan nog wel in beroep bij het Hof", laat een woordvoerder van de rechtbank weten. Of de bank dat gaat doen, is nog onbekend.

Dus gaat de vlag nog niet helemaal uit, bij de Twentse prijswinnaar. "Ik spring pas een gat in de lucht als het geld daadwerkelijk op mijn rekening staat. Ik hoop dat dat deze maand nog gebeurt. Eerst zien dan geloven."

Twentenaar Frederik (71)  won vorig jaar 270.000 euro, maar heeft geen cent op zijn rekening gekregen. Twentenaar Frederik (71) won vorig jaar 270.000 euro, maar heeft geen cent op zijn rekening gekregen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore