Zelfverrijking

Politie onderzoekt misbruik van doneeractie slachtoffers flatbrand Arnhem

14 januari 2020 12:19 Aangepast: 14 januari 2020 12:29
Knuffels en bloemen bij flat in Arnhem waar een vader en zijn zoontje omkwamen Beeld © ANP

De politie gaat kijken of een man uit Boxmeer zichzelf verrijkt heeft via een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de flatbrand in Arnhem.

De man zou de tekst van de officiële actie op zijn pagina's op sociale media hebben geplaatst, maar daarbij zijn eigen bankrekeningnummer hebben vermeld.

Vader en zoontje overleden

Bij de flatbrand in de ochtend van nieuwjaarsdag kwamen een vader en zijn 4-jarige zoontje om het leven. De moeder en haar dochter van 8 jaar raakten zwaargewond. 

Enkele dagen na het drama begonnen vrienden van het getroffen gezin een inzamelingsactie op internet, omdat de moeder en haar dochter financiële hulp nodig hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Doneeracties voor nabestaanden Arnhemse flatbrand: 'Zodat ze hun leven op de rit krijgen'

Bijna 14.000 euro

Via doneeractie.nl is ondertussen bijna 14.000 euro geschonken. De initiatiefnemers hiervan melden nadrukkelijk dat hun actie de officiële inzameling is, waarvan de familie op de hoogte is. 

De man uit Boxmeer heeft zijn oproep op internet verwijderd, nadat de krant De Gelderlander hem daarover benaderd had. Of hij geld heeft opgehaald kan de politie nog niet zeggen.

Fatale flatbrand schokt Arnhem: 'Vreselijk, dit is gewoon niet goed'

Geschokte reacties op de flatbrand in Arnhem waarbij een vader en zoon zijn omgekomen. Vermoedelijk werd de brand veroorzaakt door vuurwerk. Twee jongens van 12 en 13 jaar zijn aangehouden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore