Ga naar de inhoud
Zoek zelf op

De populairste kindernamen: hoe vaak wordt jouw naam gegeven?

Is dit een Noah of een Emma? Beeld © iStock

Baby's die vorig jaar zijn geboren hebben het vaakst de namen Emma (voor een meisje) en Noah (voor een jongen) gekregen, zo blijkt uit de jaarlijkse cijfers van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). 785 keer gaven ouders hun zoon de naam Noah en 731 meisjes werden Emma genoemd.

Voor meisjes is ook de naam Mila populair, die naam staat op de tweede plaats en is 671 keer aan een kindje gegeven. Sophie blijft ook in trek. Sinds vorig jaar 'lopen' er weer 645 meisjes extra rond in ons land met die naam.

Julia daalt

De populairste meisjesnaam uit 2018, Julia, belandde in 2019 op nummer 5: 630 meisjes kregen die naam.

Hieronder kun je opzoeken hoe populair jouw naam in 2019 was als babynaam. Let op: er zijn geen cijfers bekend over de namen die minder dan 25 keer zijn gegeven.

Werkt de tool niet? Druk hier om hem in een nieuw tab te openen.

Bijna 170.00 baby's

Bij de jongens werden vorig jaar 717 baby’s Daan genoemd, die naam belandde daarmee op de tweede plek. De naam Lucas (in 2018 op 1) doet het ook nog steeds goed en staat nu op nummer 3.

De SVB kan de lijst met populaire kindernamen geven omdat de organisatie de kinderbijslag uitbetaalt en inzicht krijgt in welke namen pasgeboren baby’s hebben gekregen. In ons land werden vorig jaar 169.189 baby’s geboren: 86.653 jongens en 82.536 meisjes. De SVB baseert dit op gegevens tot en met november.

Niet
Lees ook:
Niet 'Jason' maar 'Jayson': babynamen met een twist populair
Bron: RTL Nieuws