'Chaotische taferelen'

Ravage door busongeluk Bussum: fietser om het leven gekomen

08 januari 2020 17:50 Aangepast: 08 januari 2020 22:28
De bus heeft vijf auto's meegesleurd en een ravage aangericht. Beeld © Lorenzo Derksen

Een NS-stopbus heeft vanmiddag rond 16.35 uur in Bussum een ravage aangericht. Bij dat ongeluk is een fietser overleden die bekneld raakte met haar bakfiets. De bus heeft ook vijf auto's aangereden en meegesleurd.

Het incident gebeurde op de Comeniuslaan in Bussum. De fietser die om het leven kwam, is een vrouw uit Naarden. In haar bakfiets zat ook een kind, dat volgens de politie in een nabijgelegen woning is ondergebracht en ongedeerd is gebleven. 

Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio was in de straat sprake van 'chaotische taferelen'. De brandweer, medisch personeel en politie zijn massaal ter plaatse.

Bus op hol

Een bron meldt dat de bus op hol geslagen zou zijn. Dat melden ook omstanders en buspassagiers. De bus heeft vervolgens geparkeerde auto's geramd en meegesleurd door de straat.

"De bus kan bijna niet te hard gereden hebben", zegt een vrouw die in de straat werkt. "Daarvoor was het veel te druk in de straat." Ze hoorde het ongeluk gebeuren. "Een kantoorgenoot beschreef het als een winkelwagentje dat over keitjes schraapt, maar dan tien keer harder. Het duurde wel tien tot vijftien seconden. Het bleef maar doorgaan." 

Zelf zag ze de bakfiets half onder de  bus liggen. Andere mensen haalden het kindje uit de bakfiets, vertelt ze, terwijl zij met collega's mensen opving, onder wie het kindje. "Ik denk aan de vader, ik denk aan het kindje. Het is verschrikkelijk. Dit is je grootste nachtmerrie."

De straat is door de politie afgezet om hulpdiensten de ruimte te geven. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval. 

Sein- en wisselstoring

Tussen Weesp en Naarden-Bussum was vanmiddag een sein- en wisselstoring op het spoor waardoor geen treinen reden. Het is niet bekend of de inzet van de NS-bus daar verband mee houdt.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore