Ga naar de inhoud
Nederland

Concurrent springt in gat failliete beautyketen Just Wellness

Hairless Laser Clinics in Alkmaar profiteert van failliete concurrent. Beeld © Google Maps

De een zijn dood is de ander zijn brood. Concurrent Hairless Laser Clinics adverteert agressief op internet om klanten van de failliete beautyketen Just Wellness binnen te slepen. En met succes. "De telefoon staat roodgloeiend."

Vandaag ging de keten schoonheidssalons Just Wellness failliet, nadat ze eind december de deuren al had gesloten. Just Wellness exploiteerde zeven grote vestigingen, en specialiseerde zich in ontharingsbehandelingen.

Duizenden klanten en tientallen personeelsleden voelen zich door het faillissement gedupeerd. Alleen al de Facebook-pagina ‘Opgelicht door Just Wellness’ telt inmiddels ruim 17.500 leden.

'Gratis behandeling'

Concurrent Hairless Laser Clinics springt op een slimme, maar ook wat agressieve manier in op het faillissement. Wie op internet zoekt naar informatie over Just Wellness, loopt grote kans een advertentie van de concurrent tegen te komen.

In die advertentie wordt gedupeerden van het faillissement een gratis behandeling beloofd.

Uit de prominente plek van de advertentie, soms zelfs als hoogste in de zoekresultaten, blijkt dat Hairless Laser Clinics specifiek advertentieruimte heeft ingekocht om zo voormalige klanten van Just Clinics binnen te halen. 

Advertentie succesvol

Hairless Laser Clinics heeft twee vestigingen, in Alkmaar en Almere. Volgens een werkneemster in Almere heeft de advertentie daar nog niet veel opgeleverd."Maar bij onze andere vestiging in Alkmaar, die heel dichtbij een vestiging van Just Wellness zit, komen wel veel nieuwe klanten binnen."

Dat bevestigt haar collega Katja van de vestiging in Alkmaar. "De telefoon staat hier de hele dag roodgloeiend en de mails stromen binnen. Wij horen veel verdrietige verhalen over mensen die veel geld hebben betaald, en dat nu kwijt zijn. Maar ook meisjes die daar werkten, komen hier solliciteren. Zij zijn al sinds november niet betaald."

Veel klachten

Ook zegt zij veel klachten te horen over de behandelingen, en zorgwekkende foto's te hebben gezien. "Van de meiden die daar werkten, horen wij ook dat zij geen goede diploma's nodig hadden maar vooral werden geselecteerd op uiterlijk. Na een korte cursus konden zij als laser specialist aan de slag, terwijl wij daar jaren voor moeten studeren."

De 'gratis behandeling' voor gedupeerden van Just Wellness blijkt overigens niet helemaal gratis. "Wij bieden de mensen een vrijblijvend gratis gesprek aan, waarin we ook ingaan op onze andere methode. Daarna bieden wij een pakket aan van zes behandelingen, waarvan er een gratis is."