Post vermist

Postbezorger houdt 3000 brieven en pakketten voor Groningers achter

07 januari 2020 11:24 Aangepast: 07 januari 2020 18:57
Beeld © AFP

PostNL heeft een bezorger ontslagen die een grote hoeveelheid post achter bleek te houden. Zo'n 3000 brieven en pakketten werden na tips bij de bezorger thuis aangetroffen.

Dat meldt RTV Noord. De gevonden post bevatte brieven van begin 2019 en later. Alle poststukken waren bestemd voor de stad Groningen.

Het postbedrijf kwam de nalatigheid op het spoor nadat verschillende mensen hadden geklaagd over het missen van post.

Klachten uit bepaald gebied

"We kregen veel klachten uit een bepaald gebied. Daarna zijn we met collega's gaan praten en kregen we tips van andere collega's. De post is vervolgens bij de bezorger aangetroffen, alles ongeopend gelukkig", zegt een woordvoerster.

Na de ontdekking is de bezorger op staande voet ontslagen. De onbezorgde brieven en pakketten zijn afgelopen vrijdag gesorteerd bij PostNL in Assen. Deze en volgende week wordt de post alsnog bezorgd.

99 postzakken verstopt

Het is niet de eerste keer dat een postbezorger post achterhoudt. In oktober vorig jaar kwam aan het licht dat een bezorger in Breda liefst 99 postzakken en duizenden poststukken had verstopt in zijn schuur. Hij werd ontslagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bredase postbezorger houdt 99 postzakken achter in schuur

En in 2015 kwam aan het licht dat een destijds 25-jarige postbezorgster jarenlang post verstopte omdat ze haar werk niet aankon. In haar huis in Eelde vond de politie ruim 13.000 niet-bezorgde brieven en andere poststukken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kerstkaarten komen in januari aan: 'Heel vervelend', zegt PostNL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore