Examinatoren aanwezig

Brandstichter CBR in Rijswijk faalde meerdere keren bij zijn examen

06 januari 2020 19:11 Aangepast: 06 januari 2020 21:32
Beeld © ANP

De man die vorige week vrijdag brand stichtte bij een vestiging van het CBR in Rijswijk, is geen onbekende van de organisatie. Hij zou namelijk meerdere keren zijn gezakt voor zijn eigen examen, en bovendien examinatoren hebben bedreigd.

Dat bevestigen bronnen binnen het CBR aan RTL Nieuws. De brandstichter is een 38-jarige Syriër met een verleden bij het CBR. Hij zou al meerdere keren een BNOR examen hebben afgenomen, zonder succes. 

Wat is een BNOR examen?

Wanneer je binnen vijf jaar vier keer bent gezakt voor het CBR rijexamen ga je de volgende keer naar een BNOR (Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid) examen, ook wel bekend als het staatsexamen.

Het BNOR rijexamen is niet makkelijker dan het normale CBR rijexamen. De examinator heeft meer tijd voor jou en je krijgt meer persoonlijke begeleiding. Voor een nader onderzoek rijvaardigheid heb je in totaal 1 uur en 10 minuten de tijd. Daarvan is 35 minuten voor de examenrit. De overige tijd is voor de persoonlijke begeleiding.

Bron: CBR

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man aangehouden voor brandstichting bij CBR in Rijswijk

Vrijdagochtend is de man met brandbaar middel naar binnen gelopen, dat hij binnen vervolgens in brand stak. Hij zou het middel in de richting van de praktijkexamenzaal hebben gegooid. Twee examinatoren zouden na de actie achter de man zijn aan gegaan. Vervolgens kon de politie de man aanhouden.

Examens verplaatst

In het pand waren in de vroege ochtend al een aantal examinatoren aanwezig. Het precieze aantal is onbekend. Binnen een half uur was de brand onder controle.

Alle theorie- en praktijkexamens die op die dag zouden worden afgenomen, werden geannuleerd en verplaatst naar een latere datum.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore