Tauros

Door stier op de hoorns genomen wandelaar (63) heeft gebroken ribben en kneuzing

06 januari 2020 17:59 Aangepast: 06 januari 2020 18:17
Archiefbeeld van stieren. Beeld © iStock

Gebroken ribben en een flinke kneuzing; dat is wat de 63-jarige wandelaar heeft overgehouden aan zijn ontmoeting met een stier. De man uit het Brabantse Uden werd gisteren in natuurgebied De Maashorst gespietst en enkele meters de lucht in gegooid.

De schrik zat er goed in. Volgens de politie was de man vermoedelijk aan het wandelen toen hij werd belaagd door de stier. Hulpdiensten rukten groots uit met twee ambulances en een traumahelikopter. Het slachtoffer werd direct naar het ziekenhuis gebracht.

'In rust bijkomen'

Een woordvoerder van het natuurcentrum laat RTL Nieuws weten dat de man inmiddels weer thuis is. Hij heeft gebroken ribben en een flinke kneuzing, maar geen inwendig letsel. "De familie van de man is erg geschrokken en hopen in rust bij te kunnen komen van het voorval", laat de woordvoerder weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote grazers die zomaar aanvallen: dit is wat je moet weten

In het natuurgebied De Maashorst lopen sinds enkele jaren zo'n 80 taurossen rond. Een tauros is een oerosachtige rund. De oeros is uitgestorven, maar wetenschappers zijn al decennia bezig om dit dier terug te fokken.

De tauros in de Maashorst is het resultaat van een ander fokprogramma: die van het TaurOs Project.

Vangwei

Stichting Maashorst laat weten het incident 'ten zeerste te betreuren' en te hopen dat deze man snel en volledig herstelt. 

Vanmiddag zijn alle dieren op een tijdelijke vangwei gezet en afgesloten van het publiek om eventuele risico's te vermijden, en het gedrag van de dieren te observeren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore