Ga naar de inhoud
Te zacht voor januari

Winter? Welnee, die is in geen velden of wegen te bekennen

Liefhebbers van echt winters weer met sneeuw en ijs gaan een vervelende periode tegemoet. Van winterse temperaturen is in ons land namelijk voorlopig nog geen sprake. En ook op termijn is weinig verandering te verwachten.

Tot zeker half januari is het opmerkelijk zacht, zegt Buienradar-meteoroloog Marc de Jong. Temperaturen van 13 à 14 graden zijn geen uitzondering, en ook de week daarna lijkt de temperatuur niet onder nul te komen. 

Te zacht voor januari

Voor een klein deel is dat aan klimaatverandering te wijten, maar voor een veel groter deel is er sprake van toeval, zegt De Jong. Al weken komt er relatief zachte en vochtige lucht vanaf zee ons land binnen, en dat beeld verandert nauwelijks de komende tijd.

Heb je met dit weer eigenlijk wel winterbanden nodig?

01:51
Wat zijn de voordelen van winterbanden? Een expert legt het je uit.

Ook de komende week is het te zacht voor januari, zegt de Jong. Morgen is er in het westen af en toe zon en in het binnenland is het grijs en nevelig. Het blijft tot de avond droog en in de middag wordt het 9 graden. 

De dagen erna is het erg zacht. Het is eerst wisselvallig met vooral in de nacht naar donderdag en donderdagochtend perioden met regen. Vanaf vrijdag wordt het droog met af en toe zon. Eerst wordt het 's middags 10 tot 13 graden, later wordt het minder zacht.

Geen
Lees meer
Geen sneeuw, geen ijs, we hebben deze winter nog niet één hellmannpunt