Waarschuwingsbrieven bezorgd

Politie verwacht mogelijk meer bombrieven in Amsterdam

06 januari 2020 13:24 Aangepast: 06 januari 2020 15:38
De explosievenopruimingsdienst bij het Okurahotel in Amsterdam vorige week. Beeld © Lorenzo Derksen

De politie denkt dat in ieder geval bij twee bedrijven in Amsterdam binnenkort mogelijk bombrieven bezorgd kunnen worden. Het gaat om bedrijven die zaterdag en vandaag een waarschuwingsbrief hebben gekregen.

De politie wil niet zeggen wat er in de waarschuwingsbrieven staat, maar alle bedrijven die bombrieven hebben ontvangen, kregen in de dagen daarvoor een waarschuwingsbrief, meldt de politie.

Of de twee bedrijven inderdaad een bombrief zullen ontvangen, is echter onzeker. "Ik kan niet in de toekomst kijken, maar de andere bedrijven kregen ook een waarschuwingsbrief", zegt een woordvoerder. Het zou gaan om een autobedrijf en een ander bedrijf in het centrum van Amsterdam.

Verschillende adressen

De waarschuwingsbrieven die zijn afgegeven, worden door de recherche meegenomen in het onderzoek naar de bombrieven die afgelopen dagen op verschillende adressen zijn aangetroffen.

Explosieven Opruimingsdienst onderzoekt autobedrijf Rotterdam

Bij het autobedrijf werd op 2 januari een bombrief gevonden.

De afgelopen dagen hebben meerdere bedrijven in Nederland een bombrief gekregen. Onder andere hotels, tankstations en een makelaarskantoor.

De politie deelde vorige week een foto van een van de bombrieven.

Voorbeeld van een eerdere bombrief Voorbeeld van een eerdere bombrief

De explosieven in de brieven gingen niet af, maar hadden volgens de politie zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken. De politie houdt er rekening mee dat alle brieven van dezelfde afzender zijn en onderzoekt alle scenario's, waaronder ook afpersing.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore