Per 1 januari

Meer ouderen hebben recht op huurtoeslag, maar weten dat niet

06 januari 2020 07:55 Aangepast: 06 januari 2020 12:58

Vanaf 1 januari hebben ongeveer 115.000 extra huishoudens recht op huurtoeslag. Onder hen zijn duizenden ouderen, maar zij dreigen die toeslag mis te lopen omdat ze niet op de hoogte zijn van de wijzigingen.

Volgens ouderenbond ANBO informeert de Belastingdienst mogelijke ontvangers niet actief over de mogelijkheid een huurtoeslag te ontvangen. Daarom gaat de bond mensen helpen na te gaan of ze volgens de nieuwe regels recht hebben op huurtoeslag.

"Het probleem is dat veel mensen dit niet weten. En dus huurtoeslag mislopen", zegt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. "Daarom start ANBO met een voorlichtingscampagne om mensen op de verruimde voorwaarden voor de huurtoeslag te wijzen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Zorgen om verandering huurtoeslag: 'Lage inkomens veel duurder uit'

Verhogen maximale inkomensgrens

Door het verhogen van de maximale inkomensgrens met circa 5000 euro komen meer mensen in aanmerking voor huurtoeslag.

De ANBO rekent voor dat een alleenstaande AOW'er met een inkomen van 23.000 euro en een huursom van 600 euro per maand (inclusief 12 euro servicekosten) vorig jaar geen recht had op een toeslag, maar nu wél. De AOW'er kan nu 171 euro huurtoeslag per maand ontvangen.

Mensen die al vóór 1 januari 2020 recht hadden op huurtoeslag, krijgen vanzelf de juiste toeslag vanuit de Dienst Toeslagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Rijke ouders strijken honderden euro's op door truc met huurtoeslag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van