Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Webwinkels

Minister Hoekstra: 'Te veel mensen met betalingsachterstanden'

06 januari 2020 04:12 Aangepast: 06 januari 2020 04:14
Minister Wopke Hoekstra van Financiën. Beeld © ANP

Minister Wopke Hoekstra van Financiën vindt dat te veel mensen spullen op afbetaling kopen. Het aantal Nederlanders dat daardoor een betalingsachterstand heeft is volgens Hoekstra 'onacceptabel hoog'. Dat moet snel veranderen.

Dat schrijft de Telegraaf. Hoekstra geeft webwinkels een jaar de tijd om orde op zaken te stellen. Daarna is hij van plan zelf maatregelen te nemen, zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eigen schuld: zo kom je erin, en zo kom je er weer uit

Mensen die zich in de schulden werken door via internet op afbetaling spullen te kopen, moeten volgens de minister beschermd worden.

Problematische schulden

"Vaak gaat het om mensen die al problematische schulden hebben", zegt Hoekstra in de krant. "Die dreigen door deze kredieten van de regen in de drup te raken."

Hoe de webwinkels ervoor moeten zorgen dat minder mensen op de pof kopen, is niet duidelijk. Vorig jaar pleitten meerdere partijen in de Tweede Kamer er ook al voor dat mensen met schulden sneller kunnen worden geholpen.

Nederlanders en schulden

Uit het jaarlijkse European Consumer Payment Report bleek eind vorig jaar dat Nederlanders weliswaar een hoge hypotheekschuld hebben, maar het verder juist goed doen op het gebied van schulden.

Minder dan een op de zes Nederlanders heeft de afgelopen zes maanden geld geleend, of zijn creditcardlimiet bereikt, om rekeningen te kunnen betalen. Dat is het laagste percentage van Europa.

Martinique heeft 100.000 euro schuld en snakt naar adempauze

Meerdere partijen in de Tweede Kamer vonden vorig jaar dat mensen met schulden sneller moeten worden geholpen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore