Financiële steun

Doneeracties voor nabestaanden Arnhemse flatbrand: 'Zodat ze hun leven op de rit krijgen'

05 januari 2020 23:02 Aangepast: 06 januari 2020 07:22
De flat waar de brand uitbrak. Beeld © ANP

Er zijn twee doneeracties gestart voor de zwaargewonde gezinsleden van de flatbrand in Arnhem. Daarbij kwamen de 39-jarige vader en de 4-jarige zoon om het leven. Vrienden zamelen nu geld in voor de achtergebleven moeder (38) en dochter (8).

Mensen kunnen via doneeractie.nl een bijdrage storten om het tweetal financieel te ondersteunen. Op het moment van schrijven staat de teller van de twee acties samen al op bijna 3500 euro.

De moeder en dochter raakten in de nacht van 31 december op 1 januari ernstig gewond bij een brand in een flatgebouw in Arnhem. Het tweetal stond tijdens de brand samen met de vader van het gezin en de 4-jarige zoon in de lift. Vader en zoon kwamen daarbij om het leven.  

De brand in de flat aan het Gelderseplein ontstond door vuurwerk. Een bankstel in de hal vatte vlam, nadat daar vuurwerk op was gelegd. Twee jongens van 12 en 13 worden verdacht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Basisschool herdenkt 4-jarige leerling die omkwam bij Arnhemse flatbrand

"In plaats van een mooi begin van het nieuwe jaar werd het een gitzwarte nacht", schrijven de organisatoren van de actie op de crowdfundwebsite. "Dat het een diepe impact heeft merken wij om ons heen, in Arnhem en ver daarbuiten." 

Kim en Romy zijn nu gelukkig buiten levensgevaar, vervolgen de organisatoren. "En laten wij nu met ons allen proberen om voor hen wat meer financiële zekerheid te krijgen. Zodat zij straks samen, in hun eigen huis kunnen blijven wonen en weer enigszins hun leven op de rit kunnen krijgen. Wij hopen dan ook dat het gedoneerde geld op de rekening van Kim en Romy zal gaan helpen, zodat ze niet ook nog financieel een klap te verwerken krijgen."

Fatale flatbrand schokt Arnhem: 'Vreselijk, dit is gewoon niet goed'

In Arnhem werd geschokt gereageerd op de brand waarbij een vader en zoon zijn omgekomen.

Op de basisschool van de 4-jarige jongen en zijn 8-jarige zus wordt morgen stilgestaan bij het ongeluk. In de aula van de school is onder meer een herdenkingsplek ingericht. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore