Wereldkerstcircus

Circusartiesten vielen tijdens act in Carré door afgebroken tand acrobaat

05 januari 2020 22:24 Aangepast: 06 januari 2020 12:57
Het acrobatenduo. Beeld © Een still uit de video van het circus.

De twee circusartiesten die gewond raakten bij een voorstelling in Carré, vielen zo'n tien meter naar beneden doordat een tand van de mannelijke acrobaat afbrak.

Dat heeft theaterproducent Henk van der Meijden vandaag gezegd. De act van de Russische circusartiesten bestaat uit acrobatische toeren die ze uitvoeren terwijl ze aan riemen zweven. Die riemen houden ze soms met hun handen vast, maar soms ook alleen met hun tanden. Dat doen ze zonder vangnet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Circusexpert over ongeluk met acrobatenduo: 'Act in Carré was gevaarlijk'

Het acrobatenechtpaar, dat optreedt als Sky Angels, kwam ten val tijdens een voorstelling van het Wereldkerstcircus. De show werd stilgelegd en het publiek werd naar buiten geleid.

In shock

De mannelijke acrobaat Rustem Osmanov had geen botbreuken of inwendige bloedingen, maar liep wel een hersenschudding op. Ook raakte hij in shock na het ongeluk. Volgens Van der Meijden is zijn gebit wel weer in orde.

De andere artiest, Kristina Vorobeva, is aan haar nek geopereerd. Volgens de theaterproducent is de operatie geslaagd, maar is het nog afwachten wat het resultaat is.

Deze promotiefilm maakte het Kerstcircus eerder van de act:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ooggetuige ongeluk kerstcircus Carré: 'Dachten even dat het erbij hoorde '

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore