Vier personen opgepakt

Haagse agenten bekogeld met stenen na stopzetten feest

05 januari 2020 13:56 Aangepast: 05 januari 2020 13:56
Het ging mis bij een evenement in een zalencentrum. Beeld © Google Street View

Agenten zijn gisteravond in Den Haag bekogeld met stenen. Dat gebeurde nadat een groep van zo'n honderd personen zonder entreebewijs een evenement binnendrong. Vier agenten raakten lichtgewond en vier personen zijn opgepakt.

Het evenement vond plaats aan de Wegastraat. Toen de 'partycrashers' binnen waren gedrongen, beëindigde de beveiliging het feest en werd de zaal ontruimd. Bezoekers met een kaartje werden boos en weigerden weg te gaan.

Bekogeld met stenen

Eenmaal ter plaatse zag de politie een groep van 100 tot 150 mensen die de locatie niet wilde verlaten. De groep pleegde vernielingen en keerde zich tegen de agenten. Ze werden bekogeld met stenen en andere voorwerpen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Agenten met zwaar vuurwerk bekogeld tijdens protest

De politie stelde een linie op om de bezoekers te verwijderen. Daarbij werden ook honden ingezet. Eén verdachte werd in zijn been gebeten. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

Station

Een deel van de weggestuurde bezoekers bleef vervolgens hangen rond Den Haag Centraal. Daar rijden echter geen nachttreinen. Om de bezoekers buiten het station te houden, blokkeerden agenten de hal van het station.

In overleg met de NS is een extra trein ingezet, die vanaf Den Haag Centraal onder begeleiding van de politie naar station Hollands Spoor reed.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wéér hulpverleners belaagd met oud en nieuw: 'Wat bezielt deze mensen?'

De vier arrestanten zitten nog vast. De politie, die op zoek is naar beeldmateriaal van het incident, sluit meer aanhoudingen niet uit. De verwonde agenten doen aangifte.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore