Afgelegen parkeerplaats

Agente met nieuwjaar in de val gelokt: 'Ik had het gevoel dat ik in oorlogsgebied was'

03 januari 2020 23:52 Aangepast: 04 januari 2020 06:09

Politieagente Esra Ceran werd op nieuwjaarsnacht in een val gelokt. Op een afgelegen en doodlopende parkeerplaats reed ze met haar collega naar een gemelde autobrand, maar ter plekke was niets te zien. Totdat de politieauto plots werd omsingeld door een twintigtal gemaskerde jongeren.

"Op dat moment denk je: beland ik hier echt in? Ik had het gevoel dat ik in oorlogsgebied was", vertelde ze bij talkshow Jinek. "Hun gezichten waren bedekt en ze stonden met hun vuurpijlen op onze auto gericht."

Oorlog voeren

Duidelijk was dat ze in een val waren gelokt. De groep jongeren wilde maar een ding: oorlog voeren met de politie. 

De vuurpijlen ketsten af tegen de motorkap. "Ik was bang dat de auto zou worden opgeblazen. Dit waren geen rotjes. We hebben het wel over 'vuurwerk', maar in mijn ogen waren het bommen en granaten."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie en hulpverleners vaak belaagd vannacht: 'Dit is onacceptabel'

Brandweer beschermen

Uitstappen om de jongeren aan te pakken durfde ze niet, al twijfelde ze wel. "Dat is levensgevaarlijk." Ze maakten rechtsomkeert, terwijl de brandweer er net aan kwam rijden. En dat was juist de enige reden waarom ze waren opgeroepen: ter bescherming van de brandweer. "Dan denk je, ik kan ze niet aan hun lot overlaten, dus je gaat met ze mee. Wij kunnen ons nog verweren, zij hebben helemaal niks." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

GroenLinks en Partij voor de Dieren willen vuurwerkverbod: 'We moeten onze hulpverleners beschermen'

Opnieuw maakte de politieauto rechtsomkeert, terug het oorlogsgebied in. Nu om de brandweer te beschermen, en inderdaad: ook zij werden aangevallen. "Gelukkig zijn ook zij niet uitgestapt en weggereden."

'Wij komen terug'

Daarmee hebben ze ongetwijfeld de jongeren het gevoel gegeven 'gewonnen te hebben', weet ook Ceran. "Het voelt niet goed om weg te rijden, maar laten ons niet wegjagen. Wij komen terug, maar met meer en beter." Ze kwamen terug met de ME. Een van de relschoppers werd opgepakt. 

Bekijk hier het verhaal van Esra bij Jinek:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederland lijkt om: meerderheid voor vuurwerkverbod

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore