Ga naar de inhoud
Flatbrand Arnhem

Burgemeester Marcouch: 'Voel onmenselijk verdriet bij families'

Beeld © ANP

"Ik voel hun onmenselijke verdriet tot in mijn haarvaten." Dat schrijft de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch in een bericht op Facebook naar aanleiding van de fatale flatbrand op oudjaarsnacht.

"Ik heb intussen de families kunnen bezoeken. Beste mensen, laten wij bij hen zijn met onze gebeden en gedachten", schrijft Marcouch. Bij de brand overleden een man van 39 en zijn zoontje. De 36-jarige moeder en haar 8-jarige dochter zijn inmiddels buiten levensgevaar. Ze liggen in zeer ernstige toestand in het ziekenhuis.

Het gezin was op bezoek geweest bij grootouders die in de flat aan het Gelderseplein wonen. Volgens bewoners van de flat stond in de hal van het gebouw al enkele dagen een oud bankstel. Dat heeft waarschijnlijk vlam gevat door vuurwerk en gezorgd voor enorme rookontwikkeling.

Marcouch bezocht zowel de familie van de slachtoffers, als de ouders van de minderjarige verdachten. "De dag na het rampzalige drama van de fatale flatbrand is verschrikkelijk, we zijn nog maar net begonnen om te bevatten wat er is gebeurd", stelt de burgemeester. "Vanavond was ik ook bij de families van de jongetjes die verdacht worden van het veroorzaken van de brand. Ook zij zijn verslagen en hebben uw steun nodig."

'Denk aan elkaar'

Marcouch roept op tot verbroedering. "Beste mensen, straks komt na deze eerste dagen de week erna. Het grote verdriet dringt diep door in brede kringen, van Arnhemse schoolklas tot werkkring. Denk aan elkaar, blijf bij elkaar, steun elkaar. De week erna, de maand erna, het jaar erna - laten wij elkaar vasthouden."

Woningcorporatie 'verdrietig en pislink' na fatale flatbrand Arnhem

02:14

Het bericht van Marcouch kan rekenen op veel lof. Verschillende mensen noemen Marcouch in een reactie "een betrokken burgervader" en "een voorbeeld voor alle burgemeesters in Nederland."

Liftkeurder:
Lees ook:
Liftkeurder: 'Je kunt jezelf niet uit een lift bevrijden bij een brand'