Ga naar de inhoud
'Mijn excuses'

Enzo Knol heeft spijt van vuurwerk in parkeergarage: 'Niet handig'

Beeld © YouTube/EnzoKnol

De populaire vlogger Enzo Knol plaatste gisteren een video waarin te zien is hoe hij een pot vuurwerk in een parkeergarage afsteekt. Tegen RTL Nieuws geeft Knol, goed voor ruim 2 miljoen volgers op YouTube, toe dat zijn actie niet handig was. Hij heeft het fragment inmiddels verwijderd: "Mijn oprechte excuses."

In de video bespreekt de vlogger samen met zijn vrienden het plan om een pot van honderd shots in een parkeergarage aan te steken. "Ik heb een goed idee", zegt hij met het stuk vuurwerk in zijn handen. "Wat nou als we de 'Angry Birds' pakken, en hem in het hoekje afsteken?" 

Van het goede aan dat idee is hij een dag later teruggekomen. "Los van het feit dat dit geen illegaal vuurwerk is en dat er geen schade is ontstaan: het is niet slim om dit in een parkeergarage te doen."

Knol erkent 'zich te hebben laten meeslepen in de lol van vuurwerk'. "Van jongs af aan heb ik altijd vuurwerk afgestoken. Vroeg opstaan op oudjaarsdag om met een tas vuurwerk op pad te gaan. Ik kon wel huilen toen de regel kwam dat het pas vanaf 18:00 's avonds mocht."

Nasleep

In nasleep van alle verschillende incidenten die zijn gebeurd rond de jaarwisseling met vuurwerk, geeft Knol aan te snappen dat mensen over zijn video zullen vallen. "Natuurlijk wordt er na de heftige gebeurtenissen, waaronder de brand in Arnhem, met een andere blik naar de video gekeken. Dit was niet handig."

VVD
Lees ook:
VVD en CDA houden voet bij stuk over vuurwerkverbod