Goede verliezers

Zij grepen net naast de Postcodekanjer van 54,7 miljoen: 'Ik heb sokken gewonnen'

02 januari 2020 12:38 Aangepast: 02 januari 2020 12:56
Caroline Tensen en Winston Gerschtanowitz van de Postcode Loterij in Nieuw-Vennep

Het zal je maar gebeuren: je buurman wint een paar miljoen en jij had dit jaar net geen lot óf woont net aan de verkeerde kant van de straat. In het Noord-Hollandse Nieuw-Vennep wonen winnaars van de Postcodeloterij, maar ook verliezers. "Balen? Welnee, ik zou niet weten wat ik met een miljoen zou moeten doen."

Dat de Postcodekanjer van 54,7 miljoen dit jaar op haar postcode is gevallen (2151 BZ) in Nieuw-Vennep, is Ingrid niet ontgaan.

"Twee mensen in mijn flat zijn miljonair. Geweldig leuk toch voor ze", zegt de bewoner van de winnende straat.

Goed verliezer

Ingrid is een goed verliezer. Ze speelde niet mee met de loterij. "Toen ik het op tv zag, dacht ik natuurlijk wel even: had ik nu maar meegespeeld. Maar het is niet in me opgekomen om mee te spelen. Ik denk altijd; je wint toch niet. Dat blijkt dus niet te kloppen haha."  

Ingrid gunt haar flatbewoners het prijzengeld van harte. "Natuurlijk gun ik mensen het geld. Ik ben er niet zuur over, heb er ook echt geen minuut minder om geslapen."

Inwoners van Nieuw-Vennep lopen uit voor de Postcodekanjer. Inwoners van Nieuw-Vennep lopen uit voor de Postcodekanjer.

Sokken gewonnen

Ook Peter had pech. Hij had wél een lot, maar woont net aan de verkeerde kant van de straat. "Als mijn huis een paar meter verderop had gestaan, had ik wel op de goede postcode gewoond."

Helemaal met lege handen staat hij niet. "Ik heb een paar sokken gewonnen."

Miljonair

Ook Peter is blij voor de mensen die wel geluk hebben. De gewonnen bedragen in de straat lopen uiteen van ruim 158.000 euro tot meer dan 8,8 miljoen euro. Negen inwoners zijn in één klap multimiljonair.

"Ik ben vooral blij dat de prijs is gevallen in een gemiddelde wijk. Met 'normale mensen', zeg maar. Er zijn hier veel eengezinswoningen en kleine appartementencomplexen waar ouderen wonen. Het geld wordt volgens mij goed verdeeld."

Niet rouwig

Mevrouw Bakker (87) woont wel op de winnende postcode. In het verleden speelde ze mee, nu niet meer. De bejaarde vrouw is er niet rouwig om. "Een miljoen? Ik zou niet weten wat ik er op mijn leeftijd nog mee zouden moet doen."

De gezondheid van mevrouw Bakker is broos. "Ik heb last van mijn rechterbeen; lopen gaat moeizaam." Als ze moest kiezen tussen een miljoen, of een goede gezondheid?

Er is geen twijfel: "Dan kies ik absoluut voor gezondheid. Dat is onbetaalbaar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Staatsloterijwinnaar meldt zich op nippertje: 'Was vergeten het te checken'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore