Vast in lift

Moeder en dochter die in lift zaten tijdens flatbrand Arnhem buiten levensgevaar

02 januari 2020 11:01 Aangepast: 02 januari 2020 11:29
Mensen leggen bloemen neer bij de flat waar de fatale brand plaatshad. Beeld © ANP

De 36-jarige moeder en haar 8-jarige dochter die betrokken waren bij de fatale flatbrand in Arnhem zijn buiten levensgevaar. Ze liggen in zeer ernstige toestand in het ziekenhuis. De vader (39) van het gezin en zijn 4-jarige zoontje hebben het drama niet overleefd.

Volgens de politie vond de brandweer het gezin in de lift, nadat een brand in de entree en op de eerste verdieping van het gebouw was geblust. De vier waren toen al buiten bewustzijn, vermoedelijk door het inademen van rook.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongens (12 en 13) blijven vast voor flatbrand Arnhem, waarbij kleuter en vader omkwamen

De vader en zijn zoon overleden ter plaatse ondanks reanimatie. De politie spreekt van een 'verschrikkelijk incident'.

Op bezoek

Het gezin was op bezoek geweest bij grootouders die in de flat aan het Gelderseplein wonen. De lift waarin zij stonden kwam vast te zitten door de brand.

Volgens bewoners van de flat stond in de hal van het gebouw al enkele dagen een oud bankstel. Dat heeft waarschijnlijk vlam gevat door vuurwerk en gezorgd voor enorme rookontwikkeling.

Fatale flatbrand schokt Arnhem: 'Vreselijk, dit is gewoon niet goed'

In Arnhem wordt geschokt gereageerd op de brand waarbij een vader en zoon zijn omgekomen. Vermoedelijk werd de brand veroorzaakt door vuurwerk. Twee jongens van 12 en 13 jaar zijn aangehouden.

Verdachten zitten vast

De twee jongens van 12 en 13 jaar die worden verdacht van een flatbrand in Arnhem hebben de nacht in de cel doorgebracht. De politie gaat vandaag verder met hun verhoor, meldt het Openbaar Ministerie. Dat doet verder geen mededelingen, omdat de verdachten minderjarig zijn.

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid is een verkennend onderzoek gestart naar de brand. De raad heeft daarvoor informatie opgevraagd en gaat vandaag ter plaatse met eigen onderzoekers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bewoners flat Arnhem in rouw, maar ook boos na brand waarbij vader en kleuter omkwamen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore