Ga naar de inhoud
Brand in trappenhuis

Flatbrand mogelijk door vuurwerk, jongen (4) en vader (36) omgekomen

Beeld © RTL Nieuws

De brand in de flat in Arnhem, waarbij een 4-jarige jongen en zijn 36-jarige vader om het leven kwamen, werd mogelijk veroorzaakt door vuurwerk. Daar houdt de politie rekening mee.

De brand woedde in de hal, de lift en het trappenhuis van de flat. Alle slachtoffers komen uit hetzelfde gezin. De moeder (36) en een 8-jarige dochter liggen nog in het ziekenhuis. 

Hal verwoest door flatbrand Arnhem

00:50
Van de ingang van de Arnhemse flat is weinig meer over.

De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand, maar er wordt rekening mee gehouden dat vuurwerk de oorzaak is. Dat zou in de flatingang zijn afgestoken. "De politie bekijkt op dit moment beelden die beschikbaar zijn."

Jongetje
Lees ook:
Jongetje (4) en vader (36) omgekomen bij flatbrand Arnhem, mogelijk door vuurwerk

Meerdere bewoners moesten afgelopen nacht geëvacueerd worden door de brandweer. Een deel van de bewoners is in de flat gebleven, omdat ze moeilijk hun huis uit konden, zegt een woordvoerder van woningcorporatie Vivare.

'Maakt me pislink'

"Er wordt nog gewerkt aan een noodtrap: ze kunnen met een bakje naar beneden. Er wordt per appartement aangebeld om te vragen of mensen behoefte hebben aan vervangende woonruimte."

"Het maakt me pislink als er daadwerkelijk vuurwerk in de portiek is afgestoken. Het moet nu maar eens afgelopen zijn met consumentenvuurwerk", zegt Eric Angenent van Vivare tegen RTL Nieuws. "Er zijn hier twee mensen van een gezin omgekomen."

Woningcorporatie 'verdrietig en pislink' na fatale flatbrand Arnhem

02:14
De directeur van woningcorporatie Vivare wil een verbod op vuurwerk, omdat dat mogelijk de oorzaak van de brand is.