Ga naar de inhoud
50.000 euro

Staatsloterijwinnaar meldt zich op nippertje: 'Was vergeten het te checken'

Archieffoto Beeld © ANP

Op het nippertje hebben zich nog twee winnaars van de oudejaarstrekking van vorig jaar gemeld. Een man uit Vlissingen heeft daardoor alsnog 50.000 euro gewonnen met zijn lot. "Hij was het vergeten en zag toen dat hij met zijn lot gewonnen had. De man zat vol ongeloof."

Vorige maand deed de Staatsloterij een dringende oproep aan zes winnaars die hun winnende lot van de afgelopen oudejaarstrekking nog niet hadden ingeleverd.

Succesvolle oproep

Het ging om drie winnaars van een Mini, twee winnaars van een 'halve' Mini (mensen met een half lot) én een winnaar van een lot waarop 50.000 euro was gevallen. De winnaars hebben tot vanavond 00.00 uur de kans om zich te melden.

De oproep van de Staatsloterij heeft succes gehad, laat een woordvoerder weten. Twee winnaars hebben zich alsnog gemeld.

Man uit Vlissingen

Zo is het prijzengeld van 50.000 euro op het nippertje alsnog bij de winnaar terechtgekomen. Het gaat om een man uit Vlissingen.

"De man las over onze oproep en ging daardoor nog even kijken of hij zijn lot nog had", laat een woordvoerder van de Staatsloterij weten. 

'Ongeloof'

"Hij bleek zijn lot te hebben bewaard. Hij deed voor een keertje mee en was vergeten te checken of hij iets had gewonnen. Toen bleek dus dat zijn lot 50.0000 euro waard was", zegt de woordvoerder van de Staatsloterij. 

Vanwege de privacy wil de loterij de naam van de man niet bekendmaken. "We hebben hem gesproken en hij was vol ongeloof omdat hij nooit iets won in zijn leven. Hij kon het gewoon even niet geloven."

Nippertje

Een andere winnaar uit Breda, meldde zich een paar dagen geleden. Haar lot was goed voor een Mini. "Die mevrouw was tijdens een opruimactie haar lot tegengekomen. Ze had gehoord van de oproep en ging haar lot alsnog checken. Slim, ze bleek een Mini te hebben gewonnen."

Laatste oproep

Er zijn nu nog vier prijswinnaars die hun prijs van de oudejaarstrekking van vorig jaar nog moeten halen. Ze hebben nog tot vannacht 00.00 uur de tijd. Als de winnaars zich volgend jaar melden, zijn ze te laat en wordt het geld verdeeld onder 18 goede doelen. 

Dus een laatste oproep van de loterij: "Check vandaag nog je lot van vorig jaar."

Staatslot
Lees ook:
Staatslot Mathijs Bouman was 10 euro waard geweest