Ga naar de inhoud
Ruzie op station

Nederlandse vader slaat man in München ziekenhuis in om sigarettenrook

Beeld © ANP

Een ruzie om sigarettenrook is op een treinstation in München flink uit de hand gelopen. Een Nederlandse man heeft een Duitser het ziekenhuis ingeslagen omdat die zijn sigaret niet wilde uitmaken.

Het gezin, een vader (34), moeder en twee kinderen van 3 jaar en 14 maanden oud, zou volgens Duitse media uit een trein gestapt zijn, toen het misging. Ze wilden met de kinderwagens en bagage de lift nemen, maar naast de ingang stond een Duitse man (66) te roken.

Afgepakt en uitgedrukt

De moeder zou de man gevraagd hebben om opzij te gaan, om te voorkomen dat haar kinderen blootgesteld zouden worden aan de sigarettenrook. De man zei nee, waarop de vrouw de sigaret van de man afpakte en uitdrukte. Daarop duwde de man haar weg.

Dit
Lees ook:
Dit is wat meeroken met je kinderen doet

Toen de vader van het gezin dat zag, viel hij de Duitser aan. Hij zou hem meerdere keren in zijn gezicht hebben geslagen, volgens Duitse media 'ging hij los' op de man. Politieagenten moesten de twee vervolgens uit elkaar halen.

Wond in gezicht

De Duitser liep een wond op in zijn gezicht en moest naar het ziekenhuis. De Nederlander wordt in Duitsland vervolgd wegens mishandeling.

Moderne sigaretten: verslavender en giftiger dan je denkt

01:53