Duindorp

Man opgepakt voor gooien vuurwerkbom onder ME-bus

30 december 2019 13:22 Aangepast: 30 december 2019 14:35
De bom ontplofte onder de ME-bus, waarna jongeren wegrenden. Beeld © Politie Den Haag

De politie heeft een 38-jarige man uit Den Haag aangehouden die ervan verdacht wordt eerder deze maand een vuurwerkbom onder een bus van de Mobiele Eenheid te hebben gegooid.

In de bus zaten op dat moment zeven politiemensen. Een agent liep blijvende gehoorschade op. De politie verspreidde beelden van het voorval.

'Onaanvaardbaar'

De burgemeester van Den Haag, Johan Remkes, noemde het incident 'volkomen onaanvaardbaar'. De woordvoerder van de burgemeester zei: "Deze ME-bus was verstevigd en lag helemaal aan gort na het incident. Moet je je voorstellen dat dit de auto van de buurvrouw was geweest."

Het Openbaar Ministerie zei het incident te zien als een poging tot doodslag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De één denkt dat 't oorlog wordt in Duindorp, de ander zegt: 'Valt wel mee'

Politiechef Paul van Musscher zei eerder deze maand dat een grens was overschreden. "Dit had meerdere politiemensen ernstig kunnen verwonden of erger. Mensen die zich inzetten voor de veiligheid in onze maatschappij. Die niets anders doen dan hun werk."

De aanhouding van vandaag maakt deel uit van de arrestatie van zes mannen die ervan worden verdacht dat ze de afgelopen maand vernielingen hebben gepleegd en rellen hebben georganiseerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vuurwerkbom ontploft onder ME-bus in Duindorp: 'Volkomen onaanvaardbaar'

Het voorval was tijdens de ongeregeldheden in Duindorp. Een groep bewoners is daar boos over het schrappen van de vreugdevuren in de Haagse wijken.

Sommige bewoners van Duindorp kijken met enige zorgen naar de komende jaarwisseling. De een met angst en beven, de ander met opgehaalde schouders.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore