Olympisch Stadion

Duizenden lampionnen vormen gigantisch hart voor kankerpatiënten

30 december 2019 01:28 Aangepast: 30 december 2019 05:38
Beeld © Remko de Waal/ ANP

In het Olympisch Stadion in Amsterdam werd gisteravond 'het grootste hart van lampionnen van Nederland' ontstoken. Op de duizenden lampionnen stonden de namen geschreven van mensen die er door kanker niet meer zijn of op een andere manier door de ziekte zijn geraakt.

Iedereen kon een lampion doneren voor een dierbare. Zo had elke lampion een eigen verhaal.

De aftrap voor de jaarlijkse actie van KWF Kankerbestrijding was op 9 december gegeven. De eerste lampionnen werden toen verlicht door bekende Nederlanders als Gordon, Giel Beelen, Monic Hendrickx, Roy Donders en Gijs Staverman.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eerste lampionnen KWF ontstoken door BN'ers

Vierde keer

KWF organiseert de lampionnenactie voor de vierde keer. Eerder werden de tuin van Paleis Soestdijk, de Afsluitdijk en een bos bij Lunteren verlicht door duizenden lampionnen.

De opbrengst van de actie wordt gebruikt om de kans van mensen op kanker te verkleinen, de kans op genezing te vergroten en de kwaliteit van leven tijdens en na kanker te verbeteren.

70 jaar

Dit jaar werd het Olympisch Stadion gekozen voor de actie omdat daar 70 jaar geleden werd gevierd dat Koningin Wilhelmina de KWF Kankerbestrijding oprichtte.

Er werd gebruik gemaakt van weersbestendige met LED-lampjes verlichte lampionnen die niet de lucht ingingen. Na afloop worden ze duurzaam opgeruimd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse kankerpatiënten krijgen sport vergoed: 'Zou in Nederland ook moeten'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore