Meerdere trappen

Bejaarde man ernstig mishandeld na aanspreken jongens om vuurwerk

29 december 2019 10:44 Aangepast: 29 december 2019 15:44
Beeld © ANP

Een 73-jarige man uit Andijk is gisteren ernstig mishandeld nadat hij drie jongens had aangesproken over het afsteken van vuurwerk. Hij kreeg klappen in het gezicht en toen hij op de grond viel ook nog trappen tegen het hoofd.

De politie meldt dat de man zich zorgen maakte om zijn katten. Die waren door het afsteken van vuurwerk erg onrustig geworden.

"Omdat er al enige tijd vuurwerk werd afgestoken bij de man voor de deur besloot de Andijker naar buiten te gaan om de jongens hierop aan te spreken", meldt de politie. "Het slachtoffer wilde alleen vragen of ze weg wilden gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grapperhaus dreigt met vuurwerkverbod bij wéér onrustige jaarwisseling

Meerdere trappen tegen het hoofd

De man sprak het drietal aan en werd 'direct agressief benaderd' door de jongens. Het slachtoffer kreeg 'vanuit het niets een harde klap in het gezicht' en viel op de grond. Daarna kreeg het bejaarde slachtoffer meerdere trappen tegen zijn hoofd.

De drie jongens gingen er daarna vandoor. Het slachtoffer heeft van twee van de drie jongens een beperkt signalement kunnen geven.

Het geweld heeft op de 73-jarige veel indruk gemaakt, laat een woordvoerder aan RTL Nieuws weten. De man raakte gewond aan zijn hoofd. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. "Hij heeft zich onder behandeling laten stellen van de huisarts."

Vuurwerk Videoland

Documentaire

Op Videoland is nu Vuurwerk onder vuur te zien. Veel mensen pleiten voor een vuurwerkverbod, maar hardcore fans willen hun hobby niet opgeven. Tijd voor een experiment: met een EEG-scan bekijken we wat vuurwerk met je brein doet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore