Nieuwe oproep

Wilders organiseert toch geen cartoonwedstrijd

28 december 2019 22:01 Aangepast: 29 december 2019 10:02
Geert Wilders Beeld © ANP

PVV-leider Geert Wilders gaat toch geen wedstrijd voor spotprenten over de profeet Mohammed organiseren. De politicus had die gisteravond aangekondigd, maar blaast die nu weer af.

Wilders kondigde de wedstrijd gisteren aan via Twitter. De PVV-leider bevestigde dit gisteravond ook nog tegenover persbureau ANP.

Tegen het persbureau noemde hij de reden voor de wedstrijd: dat de Pakistaanse regering de prediker Khadim Hussain Rizvi zou weigeren te arresteren. Rizvi dreigde Wilders op Twitter te onthoofden.

'Signaal afgeven'

"De Nederlandse regering bijt evenmin door om ze daartoe te dwingen dus om de vrijheid van meningsuiting te beschermen", stelde Wilders. Om een duidelijk signaal af te geven, 'doen we de contest alsnog', zei hij. Nu blijkt dat die wedstrijd er toch niet komt.

Wilders heeft de tweet inmiddels verwijderd. Vanochtend schreef hij een nieuw bericht: "And the Winner of the Cartoon Contest is: Muhammad", en vervolgens: 'Mission accomplished. Einde contest.'.

De PVV-leider zei dat de aankondiging van de wedstrijd wereldnieuws werd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wilders blaast cartoonwedstrijd af: 'Veiligheid van mensen gaat voor alles'

Geert Wilders heeft al eerder een wedstrijd voor spotprenten over de profeet Mohammed willen organiseren. Dit leidde tot woedende reacties, onder andere in Pakistan.

De Pakistaan Junaid I. reisde naar Nederland af om Wilders wat aan te doen. Hij werd vorige maand veroordeeld tot een celstraf van 10 jaar omdat hij van plan was Wilders te vermoorden vanwege de cartoonwedstrijd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore