Technisch expert

Onderzoek naar zelfmoord gepeste politiemedewerker

27 december 2019 18:28 Aangepast: 27 december 2019 18:29

De ondernemingsraad van de Landelijke Eenheid van de politie wil dat er diepgravend onderzoek wordt gedaan naar de zelfmoord van een politiemedewerker. De man had kort daarvoor aangegeven bij zijn leidinggevenden dat hij door zijn collega's werd gepest, meldt het NRC.

Volgens de krant zaten er maar een paar dagen tussen de melding van het pestgedrag en de zelfdoding op 19 december. De 31-jarige man zou bovendien ook in die periode contact gezocht hebben met de ondernemingsraad over een 'arbeidsincident'.

De politie heeft een onderzoek naar de gang van zaken aangekondigd.

Kraken

De politiemedewerker zou een technisch expert zijn. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het kraken van gecodeerde berichten die criminelen elkaar sturen met speciale telefoons.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Inlichtingenwerk politie in gevaar door interne crisis'

Vriendjespolitiek en machtsmisbruik

Een maand geleden bracht het NRC ook al naar buiten dat er bij de Landelijke Eenheid, het politieonderdeel dat zich bezighoudt met zware georganiseerde misdaad, sprake was van vriendjespolitiek en machtsmisbruik. 

Vandaag werd de politiemedewerker in besloten kring begraven. De familie zou hebben laten weten dat 'drie directe collega's' niet welkom waren.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl 

24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore