Vechtpartijen

Politie Rolde bekogeld met vuurwerk, stenen en glazen: jongeren opgepakt

27 december 2019 14:13
Politie (archiefbeeld).

In het Drentse Rolde zijn vijf jonge mannen opgepakt omdat ze de confrontatie zochten met de politie. Toen het de agenten niet lukte met wapenstokken en politiehonden de dreigende situatie onder controle te krijgen, zijn de jongeren aangehouden.

Er waren gisteren de hele avond vechtpartijen in het dorp, volgens de politie. Agenten werden in de Hoofdstraat bekogeld met vuurwerk, stenen en glaswerk. Ook naar de politiehonden werden stenen en vuurwerk gegooid.

Dag eerder

Uiteindelijk besloten agenten een vijftal relschoppers te arresteren. Vier van hen komen uit Assen en één komt uit Rolde. Een dag eerder werden ook al twee mensen aangehouden in Rolde vanwege betrokkenheid bij vechtpartijen.

Vuurwerk Videoland

Documentaire

Op Videoland is nu Vuurwerk onder vuur te zien. Veel mensen pleiten voor een vuurwerkverbod, maar hardcore fans willen hun hobby niet opgeven. Tijd voor een experiment: met een EEG-scan bekijken we wat vuurwerk met je brein doet.

Politiehond krijgt vuurwerktraining

Niet alleen de politie is zich aan het voorbereiden op één van de drukste avonden van het jaar, ook politiehonden worden klaargestoomd voor oud en nieuw. Maar hoe worden politiehonden voorbereid op zoveel knallen en lawaai?
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Auto opgeblazen met vuurwerkbom in Den Haag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore