Zwaargewond

Bossche vuurwerkstunters zijn 32 jaar oud, eentje moet oog missen

24 december 2019 11:52 Aangepast: 27 december 2019 14:19
De woning in Den Bosch die door de politie werd afgezet. Beeld © Reality Photo

De twee personen die gisteravond in Den Bosch ernstig gewond zijn geraakt bij het afsteken van zwaar vuurwerk in een voetbalkooi, zijn mannen van 32 jaar oud. Een van hen moet zijn oog missen.

Beiden hebben diverse botbreuken in hun gezicht, meldt de politie aan RTL Nieuws. De twee worden vandaag nog geopereerd. 

'Je zou beter moeten weten'

De twee staken cobra's en mortierbommen af. De huizen van de slachtoffers zijn door de politie doorzocht, ook daar werd zwaar vuurwerk gevonden.

De politiewoordvoerder toonde zich verbaasd over de leeftijd van de slachtoffers. "Je zou beter moeten weten. We waarschuwen altijd voor vuurwerk en we zeggen erbij: bedenk wat je in huis haalt en wat je kunt aanrichten. Dat we dat tegen jongeren moeten zeggen, begrijp ik, maar dit zijn oudere mannen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Twee ernstig gewonden door ongeluk met vuurwerk in Den Bosch

Bloedspoor naar woning

De slachtoffers staken rond 23.00 uur knalvuurwerk af in de voetbalkooi. Toen dat misging, zijn ze naar een woning gelopen om hulp te vragen.

Er liep een bloedspoor van het voetbalveldje naar de woning, waar de twee eerst zijn behandeld. De woning werd daarom door de politie tijdelijk afgezet en er werden meerdere hulpdiensten opgeroepen. Ze werden met spoed naar het ErasmusMC in Rotterdam gebracht.

Hans maakte zelf van zijn dorp een vuurwerkvrije zone

In Leur mag je tijdens oud en nieuw geen vuurwerk afsteken. Hans zocht vorig jaar zelf zijn dorpsgenoten op om afspraken te maken over het vuurwerk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore