'Bruikbaar voor moord'

'Gevaarlijke drug' gevonden bij gevangene Arnhem

23 december 2019 16:32
De penitentiaire inrichting in Arnhem. Beeld © Street View

Bij een gedetineerde in de penitentiaire inrichting in Arnhem, vorige week nog het toneel van een massale politieactie, is onlangs een gevaarlijke drug gevonden.

De gevonden dosis zou ruimschoots genoeg zijn geweest om iemand om het leven te brengen, meldt Omroep Gelderland, die een anonieme brief over de vondst heeft binnengekregen.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigt de vondst van de 'gevaarlijke synthetische drug' en zegt dat de gedetineerden daarvan op de hoogte zijn gebracht. Tegen de gevangene bij wie de drug is gevonden, zijn 'passende' maatregelen genomen.

Geruchten over vete

Al langer doen geruchten de ronde over een vete tussen verschillende gedetineerden binnen de muren van de zogenoemde Blue Band-bajes, die in de volksmond zo heet vanwege het blauwe strepenpatroon op het gebouw. De Telegraaf schreef vorige week dat de grootscheepse doorzoeking van afgelopen woensdag was georganiseerd naar aanleiding van informatie over een ophanden zijnde aanslag in de gevangenis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote zoekactie naar smokkelwaar in Arnhemse gevangenis

De politie ontkende dat toen; de gevangenisleiding wilde het tegenover RTL Nieuws niet tegenspreken, maar ook niet bevestigen. De politie erkende afgelopen week wel dat sprake was geweest van een mogelijk geweldsincident in de Arnhemse gevangenis.

Verboden spullen

Aan de zoekactie die daar woensdag op zou zijn gevolgd, deden ongeveer 150 politiemensen mee. De grootscheepse doorzoeking was volgens de politie vooral gericht op de mogelijke aanwezigheid van verboden spullen bij gedetineerden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore