Nederland

Badr Hari tegen fans en Rico: 'Ik kom terug, wees voorbereid'

22 december 2019 17:42 Aangepast: 22 december 2019 18:23
Badr Hari tijdens de fatale trap. Beeld © ANP

Kickbokser Badr Hari wil nog steeds de kampioensgordel veroveren, laat hij op sociale media weten. Gisteravond moest hij tot zijn grote frustratie in de derde ronde tijdens het duel tegen Rico Verhoeven opgeven door een blessure. "Ik kom terug, wees voorbereid", zegt hij nu.

Badr Hari nam het gisteren in een uitverkocht Gelredome op tegen Rico Verhoeven voor de wereldtitel kickboksen. In de derde ronde raakte Hari geblesseerd bij het uitvoeren van een hoge traptechniek. Hij moest huilend van de pijn de strijd staken. Op dat moment leek Hari de betere te zijn in het duel. 

Geëmotioneerd

Hari verliet op een brancard geëmotioneerd de arena, maar niet voordat hij uitgebreid was getroost door Verhoeven. Wat Hari precies mankeert, is nog niet bekend. Zijn trainer heeft eerder laten weten dat Hari in ieder geval geen breuk heeft opgelopen. 

Op Instagram reageert Hari nu voor het eerst op het duel. Hij bedankt zijn fans en ook tegenstander Verhoeven. "Jullie waren geweldig. Ik kan niet beschrijven wat ik voelde toen ik de ring in kwam in deze waanzinnige sfeer. Het was uniek en ik ben zo trots dat jullie achter mij staan. Ik wil ook Rico Verhoeven bedanken voor zijn voorbeeldige sportiviteit na mijn blessure."

Moeilijk te accepteren

Wel is hij hevig teleurgesteld dat de strijd op deze manier moest eindigen, vertelt hij. "Je kunt je voorstellen hoe moeilijk het voor mij is om dit resultaat te accepteren", vervolgt Hari. "Ik heb de wereld laten zien dat ik nog steeds de meest dominante vechter ben bij de zwaargewichten. Ik ben er dan ook volledig van overtuigd dat ik deze kampioensgordel ga veroveren. Ik kom terug, wees voorbereid."

De 35-jarige Hari, die in 2016 ook al moest opgeven in een duel met Verhoeven, lijkt met die laatste woorden op een nieuw gevecht met de 'King of Kickboxing' aan te sturen. Verhoeven (30) liet zelf na afloop al weten dat hij best nóg een keer tegen Hari wil knokken

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verhoeven na zege op geblesseerde Badr Hari: 'Ik heb twee hele grote fouten gemaakt'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore