Zware verwondingen

Schok na aanval honden in flat: 'Slachtoffer moest uit woning worden getakeld'

19 december 2019 16:05 Aangepast: 19 december 2019 16:09
De flat in Nijmegen waar het incident zich voordeed.

"De bloedsporen zaten op het parket en tegen de muur", zegt een geschrokken bewoner van de Nijmeegse flat aan de Karrengas. Daar is vannacht een man zwaargewond geraakt nadat hij in de flat door twee honden was aangevallen.

Het slachtoffer, een 61-jarige man uit Nijmegen, werd kort na middernacht meerdere keren gebeten door twee terriërachtige honden in de flat. Hij was alleen in de woning.

Hulpgeroep

Flatbewoners werden wakker van lawaai uit de flat. "Er is hier wel vaker lawaai, maar dit klonk ernstig. Het was hulpgeroep. Een buurman heeft toen 112 ingeschakeld", zegt een bewoner van de flat die anoniem wil blijven (zijn naam is bekend bij de redactie).

Politie en brandweer waren snel ter plaatse, zegt de flatbewoner. "De politie heeft ons allemaal naar binnen gestuurd. De boodschap was dwingend: er waren gevaarlijke honden in de flat, we moesten binnen blijven." 

Tijdelijke bewoner

Hij zag vanuit zijn raam dat het slachtoffer met een hoogwerker van de brandweer uit de flat werd gehaald en in de ambulance werd gelegd. "Het zag er ernstig uit. Hij moest plat blijven liggen vanwege zijn verwondingen, leek het. Ik kende de man niet. Hij woonde tijdelijk bij de bewoner van de flat waar het is gebeurd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man zwaargewond na aanval honden in Nijmegen

Volgens buurtbewoners had zowel de bewoner van de flat een hond als zijn logé die werd aangevallen.  "De buurman heb ik weleens gezien met zijn hond. Zo'n groot beest, maar ik was er niet bang voor. Die andere hond heb ik nooit gezien."

De politie gaat ervan uit dat het slachtoffer door beide honden is aangevallen. Het slachtoffer kon niet zelf hulp inschakelen.

Beide honden afgemaakt

"De verwondingen waren zo ernstig dat besloten is beide honden af te maken", zegt een politiewoordvoerder. Dat is gebeurd op bevel van de officier van justitie. De flatbewoner: "Ik zag vannacht op de gang dat dierenartsen bezig waren met de spuitjes. Ik hoorde ze nog zeggen dat ze bang waren of ze wel genoeg spul bij zich hadden omdat de honden zo groot waren."

Er is volgens de bewoner de hele dag nog onderzoek gedaan in de flat. De politie laat weten dat dat gebeurt om te achterhalen wat er precies is gebeurd en waarom de honden de man hebben aangevallen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore