Ga naar de inhoud
Boerenprotest

Politie houdt bestuurder tractor (17) aan na hinderen ambulance

Ambulance (archieffoto).

In Groningen is een 17-jarige bestuurder van een tractor aangehouden. Hij wordt er door de politie van verdacht een ambulance te hebben gehinderd op de A7. De ambulance was op dat moment een patiënt aan het vervoeren en reed met zwaailichten.

Een woordvoerder van de politie laat weten aan RTL Nieuws dat patiënt niet direct in gevaar is gekomen door deze situatie. De verdachte wordt op dit moment verhoord door de politie.

'Aanrijding voorkomen'

Het incident gebeurde toen de ambulancechauffeur op weg naar het ziekenhuis reed over de A7 tussen Beerta en Scheemda. Daar reden enkele landbouwvoertuigen die de bestuurder wilde inhalen.

Tijdens het inhalen werd hij gehinderd, waardoor de chauffeur hard op de rem moest. Door deze remactie kon de ambulancebestuurder een aanrijding voorkomen. De 17-jarige bestuurder uit Westerkwartier is vanavond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit incident. De ambulancechauffeur doet aangifte.

José ziet geen toekomst als boerin

00:44
In Velsen verzamelden de boeren zich bij een distributiecentrum van supermarktketen Dirk van den Broek. Actievoerster José ziet geen gat meer in het boerenbestaan, vertelt ze.
Sympathie
Lees ook:
Sympathie voor boeren kalft af na nieuwe acties