Ga naar de inhoud
Drie mannen opgepakt

Agenten met zwaar vuurwerk bekogeld tijdens protest

De agenten werden waarschijnlijk met illegaal vuurwerk bekogeld. Beeld © ANP

Drie motoragenten zijn vanavond met zwaar vuurwerk bekogeld in Amersfoort. Zij waren op dat moment een protest aan het begeleiden.

De politie heeft drie mannen uit de omgeving van Amersfoort opgepakt. Volgens een woordvoerder gaat het niet om boeren, maar om bouwers die bij het protest betrokken waren.

Het vuurwerk werd rond 18.00 uur vanuit een rijdende bus naar de agenten gegooid op de Oude Lageweg in Amersfoort. Op de aanhanger van het busje hing een spandoek met een tekst die gerelateerd was aan de bouwdemonstratie.

Last oren

De drie mannen zijn ter plaatse aangehouden en inmiddels verhoord op het politiebureau. De politie zegt de zaak hoog op te nemen. "Twee van de agenten hadden dusdanig veel last van hun oren, dat ze voor controle naar het ziekenhuis moesten", zegt de woordvoerder.

Sympathie
Lees ook:
Sympathie voor boeren kalft af na nieuwe acties

Hoe het nu met de agenten gaat, is niet duidelijk. "De komende dagen moeten uitsluitsel geven over hoe het met hun oren gaat."

Waarschijnlijk illegaal vuurwerk

Om wat voor zwaar vuurwerk het precies ging, is nog niet duidelijk. "Maar het is aannemelijk dat het om illegaal vuurwerk gaat." In de bus lag nog meer vuurwerk, dat in beslag is genomen door de politie. De mannen zitten nog vast.