Wapens en drugs

Grote zoekactie naar smokkelwaar in Arnhemse gevangenis

18 december 2019 21:08
Foto ter illustratie Beeld © ANP

De Penitentiaire Inrichting Arnhem is vanavond volledig doorzocht door politie en justitie. De actie was volgens de politie vooral gericht op de mogelijke aanwezigheid van goederen die gedetineerden niet in hun cel mogen hebben.

Justitie wil met deze controles gesmokkelde goederen zoals mobieltjes, drugs en wapens binnen gevangenissen uit de roulatie nemen.

Drugshonden

De politie ondersteunde justitie tijdens de actie met onder andere drugshonden en was ook aanwezig om mogelijk strafrechtelijke vervolgstappen te kunnen zetten als er daadwerkelijk grote hoeveelheden drugs of wapens zouden worden aangetroffen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gevangenis Zutphen ondersteboven gekeerd vanwege smokkelwaar

Aan de integrale controle deden ongeveer 150 medewerkers van politie en justitie mee. Of de zoekactie wat heeft opgeleverd, wil de politie niet zeggen.

Niet uitzonderlijk

Integrale zoekacties in gevangenissen zijn niet uitzonderlijk. In de penitentiaire inrichtingen in Grave en Zutphen vonden onlangs ook dergelijke controles plaats.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gevangenissen strenger: achter de tralies is van alles mis

Volgens De Telegraaf werd de zoekactie in de Arnhemse gevangenis gestart omdat er bij de politie informatie was binnengekomen over een mogelijke aanslag binnen de muren van de penitentiaire inrichting. Een woordvoerder van de politie Oost-Nederland ontkent dat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore