Opvolger Derk Wiersum

'Advocaat van kroongetuige Nabil B. trekt zich terug'

18 december 2019 13:30 Aangepast: 18 december 2019 13:33
Acht verdachten die terechtstaan voor betrokkenheid bij meerdere liquidaties. Nabil B. staat hier niet op omdat zijn identiteit geheim wordt gehouden. Beeld © ANP

Nabil B., kroongetuige in het Marengo-proces, zit weer zonder advocaat. De raadsman die hem na de moord op Derk Wiersum, de advocaat die B. eerder bijstond, opvolgde, heeft zich teruggetrokken.

Hij is het niet eens met de maatregelen die er worden genomen rond zijn veiligheid, meldt De Telegraaf. De identiteit van de advocaat is niet bekendgemaakt.

Geen publieke reactie

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zegt in een reactie de brief van de advocaat te kennen, maar niet publiekelijk over veiligheidsmaatregelen te kunnen discussiëren 'omdat dit juist ten koste kan gaan van het effect van deze maatregelen'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

'Onbetwiste leider van moordbende': vijf vragen over Ridouan Taghi

Nog in gesprek

"NCTV, Openbaar Ministerie en politie werken nauw samen om de beveiliging vorm te geven voor wie dat noodzakelijk is na de moord op Derk Wiersum", staat in de reactie.

"Op dit moment zijn we, NCTV en OM, nog in gesprek met de betrokken advocaat over zijn beveiliging. Daarin zal ook worden gereageerd op de door de advocaat geuite kritiek. Want het is heel belangrijk dat de kroongetuige zo snel mogelijk weer een advocaat heeft."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Opluchting na arrestatie Taghi, OM rekent op snelle uitlevering

Het moordproces-Marengo draait om een reeks liquidaties die worden gelinkt aan de criminele organisatie van Ridouan Taghi. Die werd afgelopen maandag gearresteerd in Dubai. 

Grapperhaus over arrestatie Taghi: 'Hebbes!'

Minister Grapperhaus is blij met de arrestatie van de crimineel Taghi. "Ik dacht wel even bij mezelf: hebbes!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore