Ga naar de inhoud
Nabestaanden woest

Rechtbank vraagt om uitleg over agressie Gökmen T.

Gökmen T.

De rechtbank in Utrecht wil weten waarom Gökmen T., de man die verdacht wordt van de tramaanslag in Utrecht eerder dit jaar, maandag niet in de rechtbank is verschenen, hoewel hij daartoe wel verplicht was.

T. verzette zich hevig tegen zijn vervoer naar de rechtbank. Hij was agressief, wilde niet meewerken en er zou een speciaal team nodig zijn geweest om hem te brengen. De rechtbank besloot daarop dat hij toch niet hoefde te komen.

Woeste nabestaanden

De rechtbank laat nu in een verklaring weten zich te hebben gebaseerd op telefonische informatie van de politie en een e-mail van de Dienst Vervoer & Ondersteuning, die transport van gevangen regelt: "De rechtbank realiseert zich dat onder meer nabestaanden en slachtoffers met andere verwachtingen naar de zitting zijn gekomen. De rechtbank heeft de betrokken organisaties om opheldering gevraagd."

Nabestaanden waren woest dat T. niet aanwezig was bij de voorbereidende zitting.

Daan zat in tram schietpartij Utrecht: 'Gelukkig gingen de deuren open'

02:36
Daan zat in de tram van de schietpartij. Hij had niet meteen door wat er aan de hand was. "Tot ik de schutter zag. Toen dacht ik: ik moet hier weg."

Advocaat verplicht

Bij de schietpartij op 18 maart in en bij een tram op het 24 Oktoberplein vielen vier doden en meerdere gewonden. T. heeft eerder al laten weten dat hij het Nederlandse rechtssysteem niet erkent en geen advocaat wil. Maar de rechtbank besloot dat hij verplicht een advocaat krijgt toegewezen.

De inhoudelijke behandeling van de zaak is gepland tussen 2 en 6 maart, het is nog niet duidelijk of T. daarbij moet zijn.

Nabestaanden
Lees meer
Nabestaanden woest en in tranen bij rechtszaak Gökmen T.: 'Teringlijer'