Roofoverval

Slachtoffer pinoverval Hoofddorp zou bijna met pensioen gaan

17 december 2019 17:47 Aangepast: 17 december 2019 20:52
Bloemen bij de pinautomaat waar de 64-jarige man werd neergestoken. Beeld © Jeroen Wetzels

Het 64-jarige slachtoffer van het steekincident gisteren bij een pinautomaat in Hoofddorp zou bijna met pensioen gaan. André was getuige van het voorval. Hij hoorde geschreeuw van de vrouw van het vermoedelijk willekeurig gekozen slachtoffer. "Als je later hoort dat de man is overleden, dan raakt dat je wel."

André woont vlak bij de pinautomaat aan de Markenburg waar de steekpartij en roofoverval gisteravond rond 20.50 uur gebeurde. Hij stond in zijn keuken toen hij plotseling geschreeuw hoorde.

Gegil

Omdat het aanhield, besloot hij – op zijn slippers – naar buiten te rennen. "Twee gasten renden vervolgens weg. Ze renden niet eens zo heel hard."

Het gaat volgens hem om twee mannen van ongeveer 25 jaar oud. "Ik weet nog dat ik het apart vond dat niemand ze achterna ging. Ik dacht: dan zal de roof wel niet gelukt zijn. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man (64) tijdens pinnen doodgestoken en beroofd in Hoofddorp

Daarna zag hij het slachtoffer op de grond liggen. Verschillende mensen waren toen al toegesneld om de man, die volgens de gemeente Haarlemmermeer bijna met pensioen zou gaan, te helpen.

André dacht eerst dat de vrouw was neergestoken, omdat hij haar hoorde schreeuwen. "Maar het ging om de man. Achteraf hoorde ik dat hij zijn geld niet wilde afgeven."

Foute boel

André realiseerde zich pas echt dat het foute boel was, toen de politie en een ambulance kwamen. Hij zegt erg geschrokken te zijn van wat gisteravond is gebeurd. "Er gebeurt hier weleens vaker wat, maar ik dacht dat het wel zou meevallen. Als je later hoort dat de man is overleden, dan raakt dat je wel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man overleden bij steekpartij winkelcentrum Hoofddorp

Hij zegt het heftig te vinden dat hij getuige was. "Ik vind het vervelend dat ik het heb gezien, maar voor die man en zijn familie is het nog veel vervelender."

Niet meer pinnen

André vindt het vreselijk dat dit precies is gebeurd net nu is besloten dat pinautomaten na 23.00 uur dichtgaan. "Ik durf sowieso geen geld meer te halen nu. De daders moeten gepakt worden."

Reactie burgemeester

Ook locoburgemeester Jurgen Nobel van Haarlemmermeer heeft inmiddels op het incident gereageerd. "We leven intens mee met de familie van het slachtoffer van de steekpartij, die gisteravond plaatsvond in Hoofddorp. Iemand van het leven beroven op zo’n gewelddadige manier is lafhartig en onacceptabel. De daders zijn nog voortvluchtig, de politie werkt met man en macht aan de opsporing. Onze gedachten zijn in deze zware tijd bij de familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maatregel tegen plofkraken: alle geldautomaten vanaf nu 's nachts dicht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore